Още по темата10 яну 2008 09:022С какво можем да привлечем

Още по темата10 яну 2008 09:022С какво можем да привлечем ...

Драганов убеден: Германците ще се върнат да почиват у нас


Още по темата10 яну 2008 09:022С какво можем да привлечем германските туристи?

Ще си върнем немския турист, от Германия имаме хора, които идват над 35 г. последователно. Те са готови да стартират, когато условията позволят. Дано по-скоро създадем бързи коридори, понеже имаме възрастни хора, майки с деца и целта е създаване на условия. Това каза за предаването "Денят ON AIR" председателят на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов.

Според него, ако тези хора стоят и чакат над 2 часа, те трябва да получават кафе и сандвичи.

"Политиците трябва да създадат условия, по-добре е хората да работят и да не се създадат недоволни туристи без никаква криза", допълни той за .

От думите му стана ясно, че е нужно политическо решение - да има условия за хората.

"В момента имаме уникални туристически курорти, без нито един разболял се в срока на пандемията. Апелираме за създаване на организация", подчерта събеседникът.

Той е на мнение, че като нямаме международни пристигания, трябва да се плати.

"Ние плащаме милиони за тези почивни станции, когато са празни в месеците, извън летния сезон. Самолетите, които цяла година стояха празни, не можеха да литнах, ще станат празни и е изпаднат в много дълбока криза. Проблемът с авиацията е голям. Които и да са политиците, нямат друг шанс, освен да дадат зелена светлина", обясни Румен Драганов.
По публикацията работи:

Източник: dnes.bg