Още по темата07.04.2019 / 21:38Интелектуална кражба: ГЕРБ сви слогана на

...
Още по темата07.04.2019 / 21:38Интелектуална кражба: ГЕРБ сви слогана на
Коментари Харесай

The Verge: Ето как ще изглежда Гугъл след новата евродиректива за авторски права

Още по темата07.04.2019 / 21:38Интелектуална кражба: ГЕРБ сви слогана на Национална движение „Симеон Втори" " Европа ни чува " отпреди 10 години29.03.2019 / 10:41Член 13 - новият цензур на обществените настроения26.03.2019 / 16:49Евродепутатите пощуряха! Приеха невиждана цензура в YouTube и Facebook. Който качи ария или клипче, ще го санкционират с...08.03.2019 / 08:51Мария Габриел разкри какви авторски фрагменти ще могат да се употребяват за основаване на клипове в Youtube

Така ще наподобява " Google " с новата инструкция на Европейски Съюз, чийто главен подръжник е българката Мария Габриел

Европейският парламент гласоподава в интерес на Директивата за авторското право: обстойно законодателство, което има за цел да актуализира авторското право в интернет пространството, само че критиците настояват, че то ще наруши кардинално използването на интернет. Сега, когато договарянията за окончателната дефиниция на директивата завършват, Гугъл издаде предизвестие за вредите, които директивата може да нанесе: празна страница с резултати от търсенето, написа theverge.com.

По-точно, това е празна страница с резултати от търсенето за вести. Един от най-спорните сегменти на Директивата за авторското право е член 11, който дава на издателите правото да изискват платени лицензи за потребление на фрагменти от техните текстове. Това дава на Google  две благоприятни условия: започнете да плащате за лицензи или въобще не показвайте фрагменти.

В " тестови " скрийншоти (първият споделен с Search Engine Land), софтуерният колос показва по какъв начин може да наподобява този тип търсене в Гугъл. Ако един консуматор в Европейски Съюз търси „ последните вести “, той просто ще види главно линкове към уеб сайтове на медиите. Няма резюмета на истории, няма заглавия или фотоси - няма нищо.

В обява в блога, оповестена предишния декември, вицепрезидентът на Гугъл Ричард Гинграс изяснява позицията на компанията по член 11, като твърди, че изгодите, които може да донесе (например, лицензионни заплащания за вестници), ще бъдат ориентирани към по-големите издатели, до момента в който Гугъл ще бъде принудени да избират “победители и губещи ”, когато заплащат за наличие.

„ Онлайн услугите, някои от които не генерират доходи (например Гугъл News), ще би трябвало да създадат избор за издателите ”, написа Гинграс. " Понастоящем повече от 80 000 издатели на вести по света могат да се появят в Гугъл News, само че член 11 ще понижи внезапно този брой. "



Диего Наранхо, старши политически консултант в групата за цифрови права EDRi, сподели пред Verge, че Гугъл евентуално ще разгласява тези скрийншотове, като по този метод ще се опита да покаже какво ще ги накара чл.11 да създадат. "

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ДИРЕКТИВАТА ЗА Европейски Съюз ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО

А какво да кажем за самата инструкция за авторското право? Колко близо е това до завършване? Както постоянно се случва със законодателството на Европейски Съюз, няма явен отговор. След като Европейският парламент гласоподава в интерес на директивата през септември предходната година, той влезе в развой, прочут като „ трилогия “- това са договаряния на закрити порти сред Европейската комисия, Съвета и Парламента.

Тези тристранни срещи дават опция на политиците от Европейски Съюз (членовете на ЕП) да трансформират формулировката на Директивата за авторското право и евентуално да отстранен някои неприятни елементи. За да създадат това, представители на страни, съставляващи повече от 36% от популацията на Европейски Съюз, ще би трябвало да се обединят. Ето за какво органи като Фондация Electronic Frontier предизвикват жителите в основни страни като Полша и Германия да лобират за своите представители.

Но тези договаряния не са обществени и е невероятно да се планува какви промени, в случай че има такива, могат да бъдат направени. Следващият значим стадий ще бъде гласуването на 18 януари от Европейския съвет. Ако законодателството бъде признато, това ще докара до дефинитивни договаряния сред Европейския парламент и Съвета на 21 януари, а по-късно и дефинитивно гласоподаване някъде през март. След това страните от Европейски Съюз ще би трябвало да стартират да ползват Директивата за авторското право в националното законодателство през 2021 година, а това, което описахме нагоре, като резултат от търсенето в Гугъл, може да се трансформира в действителност.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: