Още по темата02.07.2019 / 07:59Полицаите отново на протест! 25 стотинки

...
Още по темата02.07.2019 / 07:59Полицаите отново на протест! 25 стотинки
Коментари Харесай

Младен Маринов: За да се вдигне заплащането на нощния труд, са необходими средства

Още по темата02.07.2019 / 07:59Полицаите още веднъж на митинг! 25 стотинки на час за нощен труд е подигравка

Съгласен съм, че нощният труд в момента е ниско обезщетен, само че въпросът опира и до благоприятни условия. Има воля, само че всичко е въпрос и на бюджетни средства. Ще се боря за увеличението на нощния труд на чиновниците, само че това може да се случи по време на идната бюджетна година. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов пред публицисти след проява при реагиране на изключителна обстановка в изискванията на стихия, съобщи кореспондент на Novini.bg.

По отношение на изключителния труд министър Маринов посочи, че по този въпрос  има образувани работни групи, които търсят решение.

,,Координацията е извънредно значима. Стараем се да поддържаме доста добра съгласуваност, а равнището за реакция при изключителни обстановки е сведено до допустимо най-ниското време``, увери вътрешният министър и добави, че образованието на популацията при спешни повреди и бедствия също съставлява значителен детайл от подготовката при възможни бедствия.

На учението дружно с вътрешния министър участва и кметът на София Йорданка Фандъкова.

,,След видяното през днешния ден мога да кажа, че София се намира в положителни ръце с такива спасители. Най-важното в такива обстановки е да действаме координирано. Нашата задача е да помогнем на жителите и те да знаят, че има кой да им помогне в такива ситуации``, изясни столичният градоначалник.

,,Обучението на популацията също е значимо, като досега на образование са минали над 2000 деца от 3-ти и 4-и клас``, разяснява Фандъкова.

На въпрос за гръмоотводите тя напомни, че притежателите са тези, които имат ангажимент да ги поддържат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР