Още по темата02.05.2018 / 17:32Д-р Салас: Защо е необходимо да

...
Още по темата02.05.2018 / 17:32Д-р Салас: Защо е необходимо да
Коментари Харесай

Д-р Салас: ТРИ са стъпките за добър скрининг на за рак на маточната шийка

Още по темата02.05.2018 / 17:32Д-р Салас: Защо е належащо да се направи фетална морфология?04.04.2018 / 12:17АГ-специалист Д-Р САЛАС: Скъпи родители водете постоянно вашите девойки на профилактични прегледи23.01.2018 / 17:55Клиника Салас – добър гинеколог за всяка жена

Направени са доста акции за предварителна защита на рака на маточната шийка,  но за жалост това онкологично заболяване си остава едно от най-често срещаните измежду  жените на възраст  25-45 години. 


Основният извършител на болестта е Човешки папилома вирус  (ЧПВ ). Изключително рискови са, по този начин наречените високорискови видове. Вирусът е резистентен  към  условията на външната среда и по тази причина е необятно  разпространен. 
Ракът на маточната шийка се развива, когато клетките на маточната шийка се заразят с един или повече от високорисковите видове на ЧПВ. Позитивното в тази ситуация е, че трансформацията на естествените кафези в туморни, е муден развой и може да обхване интервал от 6-15 години.


Ракът визира налични за обзор структури на маточната шийка и това дава опция за ранна диагностика. Като рекомендация или съвет към пациентките, за добър скрининг за рак на маточната шийка, бих предложил ТРИ лесни стъпки: 
1 –Течно основана цитология 
2 - HPV- високорискови типове-скрининг 
3 - Колпоскопия
Искам да обърна внимание върху  изследването -Колпоскопия. 
*Колпоскопията е едно рутинно гинекологично проучване и съставлява подробен оглед на кафези и тъкан. Извършва се с помоща на уред наименуван колпоскоп, който усилва неведнъж клетките и разтвори с помоща на които получаваме оцветяване на  атипични кафези. Целта на проучването е да установим съществуване или липса на промени в клетките и тъканта. 

 Колпоскопията е едно от  изследванията, което се употребява за диагностика на: Рак на маточната шийка; Възпаление на маточната шийка; Предракови промени в тъканите на маточната шийка; Предракови промени в тъканите на вагината;  Предракови промени в тъканите на вулвата; Рак на вагината; Рак на вулвата; Генитални брадавици. Колпоскопията е безболезнено проучване, отнемащо 10-15 минути, включено в листата на безвъзмездни проучвания на НЗОК. Препоръчително е да се прави веднъж годишно. Възможен е лек дискомфорт за към 24часа след проучването.



http://www.clinicsalas.com/

Заповядайте при нас! 
 

Клиника Салас   работи всеки ден без неделя от 10 до 16 часа, а в събота – от 10 до 14 часа.

За контакти:

Адрес: Варна,. “Св.Св. " Константин и Елена ", Варна “, спирка „ Марек “, ул. 28, №7

Телефони : 0878 654 537 и 0885 405 139

Електронен адрес: [email protected]

www.clinicsalas.com

 



 

 

 

 

 

 

 
Харесайте ни във FB
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР