Още по темата01.09.2023 / 15:32Европейската прокуратура излезе с изявление по

...
Още по темата01.09.2023 / 15:32Европейската прокуратура излезе с изявление по
Коментари Харесай

Европейската прокуратура излезе с изявление по повод пресконференцията на Иван Портних

Още по темата01.09.2023 / 15:32

Европейската прокуратура излезе с изказване във връзка конференцията на Иван Портних. Както е известно, кметът на Варна разгласи, че чака да бъде задържан. 

Ето какво гласи то:

" Предвид публичния интерес, провокиран от конференцията, дадена през днешния ден от кмета на Варна господин Иван Портних, Европейската прокуратура би желала да подчертае, че не разяснява изказвания, направени от политически представители по отношение на нашите следствия, са споделя в изказване, публикувано от Европейската прокуратура.

В изказването се удостоверява, че Европейската прокуратура е почнала следствие на строителен план във Варна през 2021 година въз основа на първичен отчет на Европейската работа за битка с измамите (OLAF).

Винаги, когато можем да кажем нещо за някое от нашите следствия, ще го създадем самодейно, се показва в изказването.

В рамките на Европейската прокуратура Постоянните камари са основен детайл за гарантиране на независимостта на всички следствия. Те следят дейностите, подхванати по време на следствието, и вземат решение за всички значими стъпки, в това число дали да се води досъдебно произвеждане, да се приключи следствието или да се приложи опростена процедура. 

По-конкретно, това значи, че трима европейски прокурори от друга страна членка правят оценка и утвърждават всяко предложение от европейски делегиран прокурор за взимане на решение по даден случай ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР