Още по темата01.06.2021 / 20:55снимка: Катя Стефанова/Охранява ли се изобщо

...
Още по темата01.06.2021 / 20:55снимка: Катя Стефанова/Охранява ли се изобщо
Коментари Харесай

Варненци губят търпение: Кога Общинска полиция ще направи нещо срещу вандалите в Морската градина?

Още по темата01.06.2021 / 20:55

фотография: Катя Стефанова/

Охранява ли се въобще Морската градина във Варна, някой следи ли за спазването на публичния ред, а също и за чистотата на зелените площи? Тези въпроси задават все по-често варненци, виждайки положението на обичания си парк, което се утежнява всеки ден.

Пореден образец за проблемите в Морската градина даде варненката Катя Стефанова в групата във Facebook.

Тя разгласява фотография на събрани пейки, към които е цялостно с отпадъци. Ето и коментарът и към фрагмента:

„ Вчера сутринта видях на полянката до кривото дърво 4 пейки ситуирани в кръг и към тях бяха разхвърляни опаковки, бутилки, фасове и т.н

Днес сутринта пейките бяха към този момент пет и същата кочина към тях.

Задавам въпрос към управата на Морската градина, докога ще се толерира тази вандалщина???

Няма ли да се намеси и Общинска полиция с цел да управлява реда??? “



Както „ Петел “ писа преди време, бездействието на общинското дружество " Управление на планове и озеленяване ", което няма друга активност, с изключение на поддръжката на Приморски парк, накара сърфистът Кристиян Ивковски варненския художник Захари Захариев с непринуден труд да изкарат всички пейките от храстите в Морската градина на Варна и да ги върнат на мястото им по алеите. Това стана при започване на юни, само че резултат има напълно за малко.

Защо няма полицейски екипи, които да наблюдават за спазването на публичния ред в Морската градина е също въпрос, който остава без явен отговор. През минали години в парка можеха да се видят патрулки, пеши двойки служители на реда, а също и униформени на колела. В момента е явно, че анархията в парка е цялостна, а органите, които би трябвало да се намесят демонстрират цялостно равнодушие и гледат безучастно протичащото се.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР