Още по темата: Зоопаркът до магазин "Рила" - като Ноев

...
Още по темата: Зоопаркът до магазин "Рила" - като Ноев
Коментари Харесай

Иван Вичков: Децата се радват на животинките, защото няма...

Още по тематиката: Зоопаркът до магазин "Рила " - като Ноев ковчег Мисия "Зоопарк " - частници анулират общината В зоопарка животни няма, само че 12 чиновници си взимат парите

Иван Вичков е притежател на строителен хипермаркет „ Рила ". По обучение е зооинженер, приключил първо Техникума по ветеринарна медицина, а по-късно и Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора.

- Г-н Вичков, получихме няколко сигнала за нечовешко развъждане на лисиците в зоопарка Ви. Вие сте ветеринарен доктор, а животните ви страдат. Как ще коментирате?

- Смятам, че не ги отглеждам погрешно. Мненията са разнообразни. Не може всички да мислят по еднакъв метод. Жалкото е, че до момента не съм чул един позитивен коментар за това, че съм направил детска площадка с играчки и люлки със лични средства. Място, на което децата могат да се забавляват и да се радват на животинките онлайн, тъй като няма къде другаде. Такива сигнали не ме учудват. Тези хора не са преместили една сламка през живота си и търсят с кого да се заядат. А аз желая просто да направя нещо хубаво.

- От наредбата излиза наяве, че една лисица се нуждае от 16 кв. м повърхност, а при вас 3 лисици живеят на повърхност към 7 кв. м. Има ли опция тяхната клетка да бъде разширена?

- Винаги има вид да се създадат усъвършенствания. Ще помисля по въпроса и ще видя какво тъкмо мога да направя.

- От фондация „ Дивите животни " предложиха да се погрижат за лисиците. Бихте ли ги дали?

- Няма по какъв начин някой да вземе или да пусне лисиците в природата, тъй като те са израснали при мен и са по-гальовни от домашни любимци. Те не могат да оцелеят в дивото, тъй като са привикнали с хората и не се плашат от тях. Дори не се крият.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР