Още по темата За да си конкурентоспособен на пазара на

...
Още по темата За да си конкурентоспособен на пазара на
Коментари Харесай

Финалистите в конкурса на School of Finance and Accounting for Young Professionals стартират с официално откриване на програмата на 6 октомври

Още по тематиката
За да си конкурентоспособен на пазара на труда, е належащо да можеш да възприемаш и разпознаваш и новите благоприятни условия пред теб

Стелияна Златева, участник спечелил стипендия за School of Finance and Accounting for Young Professionals
17 сеп 2017
Не се примирявйте със обстановката, в случай че тя не ви удовлетворява

Йоана Тарльовска, участник спечелил стипендия за School of Finance and Accounting for Young Professionals
17 сеп 2017
Срокът за кандидатстване в School of Finance and Accounting for Young Professionals се удължава
15 сеп 2017

Регистрацията за самостоятелни и корпоративни записвания за обособени модули отвън стипендиантската стратегия към този момент е отворена

Тази седмица завърши второ класиране в състезанието за стипендии и стажове на Училището по финанси и счетоводство за млади експерти. Поради огромния интерес от страна на работодатели беше продължен срокът за кандидатстване и повече млади експерти получиха късмет за поддръжка в образованието си.

Над 130 самостоятелни претендента обявиха интерес за образования, стажове и стипендии, ангажирайки се в разнообразни стадии от акцията в интервала април - септември. Двете цялостни стипендиантки, които се отличиха още на първо класиране с най-впечатляващо общо показване, споделиха, че в действителност се включват в програмата освен с цел да усъвършенстват уменията си, само че и да получат повече изясненост във връзка с кариерния път, по който желаят да поемат и чакат с неспокойствие срещата си с преподавателите и останалите участници.

Йоана Тарльовска е Магистър по Финансов мениджмънт (УНСС), работила е като Адвайзър в KPMG България, а преди този момент е минала и стаж в Българска фондова борса. Тя получи 100% стипендия от Капитал - MDV, за чудесно изцяло показване на теста и входящите изявленията.
Стелияна Златева е Магистър по Право (ВТУ " Св. Св. Кирил и Методий " ), специализирала е в няколко задгранични университета в Германия, Франция, и Австрия, минала е стажове в правна адвокатска фирма Schoenherr AL – Виена, Австрия и в Администрацията на Президента на Република България. Тя получи 100% поддръжка за образованието си от водещата компания за онлайн разплащания Paysafe.

Преглед на оригинала

Преглед на оригинала

Доротея Воева, шеф на MDV Professional Education показа: " През 2016 година, когато стартирахме Училището по финанси и счетоводство за млади експерти, също наблюдавахме мощен интерес за образователен формат от този тип. Тогава 60 претендента участваха в първичния асортимент. След всички стадии на селекция единствено 15 получиха предложение на продължат в програмата. Щастливи сме, че тази година наблюдавахме двойно повече претенденти - над 130 и в последна сметка раздадохме 13 стипендии - също двойно повече. Беше доста мъчно да вземем решение кои млади експерти да наградим с цялостни стипендии. Предоставихме и доста повече частични и специфични стипендии от авансово плануваното. Виждаме голямото предпочитание и усърдие на претендентите и осъзнаваме, че им е мъчно да се оправят и с работа и с учене, доста от тях са и към момента постоянни студенти в български университети. Искаме да им дадем оптимален късмет за развиване и считам, че този път даже надминахме упованията. "

Сред изявените стипендианти с 50% поддръжка са: Александра Кръстева (Финансов координатор във компания за преводи и локализация), Анелия Атанасова (GL счетоводител в компания за споделени услуги), Катерина Тодорова (счетоводител в инвеститорска компания), Недялка Вълчева (сътрудник в правна кантора). Още седем участника са получили специфични стипендии.

MDV Professional Education и КАПИТАЛ към този момент са поканили всички участници и сътрудници на 6 октомври от 17:00 часа в офиса на ул. Шейново 7 за публично разкриване на програмата на Училището за 2017. В другарска, само че и тържествена атмосфера ще се срещнат приключилите предишното издание, новите финалисти, преподавателите, както и публични посетители, с цел да споделят хрумвания за развиването на специалността на финансисти и счетоводители в подтекста на новите провокации и благоприятни условия за бизнеса.

След като завърши стадия на публична селекция на стипендиантите, към този момент е отворена регистрацията за компании, искащи да включат в програмата или обособени модули от по-високите равнища свои чиновници (Level 2 - Apprenticeship, Level 3 - Professional Gateway, Optional Modules), с цел да им предложат структурирани познания, които да им оказват помощ да са по-ефективни на работното място.

Редица компании към този момент разпознаха формата като отлична опция за подготовка на своите младши експерти и поддържаха в друга степен Училището по финанси и счетоводство за млади експерти. Сред тях са Paysafe, EY (Ernst and Young) и " СОРТИС Инвест " ЕООД, които отвориха и специфични квоти в стажантските си стратегии за участниците в образованията. AG Capital, Асарел-Медет, EXL Services, Coca-Cola BSO и други поддържаха програмата още през 2016 и разпознаха практическата стойност на преподаваното наличие.

Обученията са основани на проблеми и положителни практики, които се преподават в базовите равнища на интернационалните квалификации АССА и ААТ., а преподавателите - Георги Кирилов FCCA CF, Линкълн Майлс BA HONS, FCCA, FCMI, FCIS IFRS, доктор ик. н., Договор за Европейския съюз Таня Коточева, адв. Илия Грозданов MJur са одобрени експерти с опит в бизнеса и сертификации от професионални институти.

Всички участници в миналогодишното издание на School of Finance and Accounting for Young Professionals започнаха работа или заеха стажантски позиции преди или незабавно след завършването на образованието и не престават да работят в фирмите, които към сегашния миг удостоверяват отличното им показване.
Програмата на School of Finance and Accounting for Young Professionals е ориентирана към млади експерти и дава основни познания и умения за работа в огромни финансово-счетоводни отдели, компании вид центрове за изнесени услуги и е подобаваща за всички, които търсят професионално израстване или кариерна смяна. Завършването на Училището по финанси и счетоводство дава нужната подготовка за явяване на базовите изпити както за профилираната квалификацията AAT, по този начин и за тапия по счетоводство и бизнес ACCA.

В изявление за Капитал, Анелия Лападжова, Head of Accounting and Shared Services, Paysafe акцентира, че образованието в School of Finance and Accounting оказва помощ за обогатяване на профилирания език и по-лесна връзка с финансовите отдели в другите страни, защото занятията и материалите са на британски език. Анелия добави още: " Бих посъветвала работодателите, в случай че имат опция да запишат чиновниците си на всички модули, освен на този, които е тясно обвързван с настоящите им отговорности. Може би няма да видят директна изгода незабавно, само че такава има сигурно. "

LEVEL 1 / НИВО 1: Introduction
Bookkeeping Transactions 1 – 7-8 Oct – Георги Кирилов FCCA CF
Cost Accounting 1 - 28 – 29 Oct - Георги Кирилов FCCA CF
Fnancial Accounting 1 - 10 – 11 Nov - Георги Кирилов FCCA CF

LEVEL 2/ НИВО 2: Apprenticeship
Bookkeeping Transactions 2 - 14 - 15 Oct - Георги Кирилов FCCA CF
Financial Accounting 2 - 18 – 19 Nov – Линкълн Майлс BA (Hons), FCCA, FCMI, FCIS IFRS
Cost Accounting 2 - 2 – 3 Dec - Георги Кирилов FCCA CF

LEVEL 3/ НИВО 3: Professional Gateway
Preparation of Financial Statements 3 - 25 – 26 Nov - Линкълн Майлс BA (Hons), FCCA, FCMI, FCIS IFRS
Cost Accounting 3 - 9 – 10 Dec - Георги Кирилов FCCA CF
Business Case - Dec

Optional Modules for Knowledge/ Допълнителни модули по желание
Law and Tax (BG Legislation)- 4 Dec – адв. Илия Грозданов
External and Internal Audit, Professional Ethics - 5 Dec – Таня Коточева, Договор за Европейския съюз, PhD
Budgeting 11 Dec - Георги Кирилов FCCA CF
Cash Management and Credit Control - 12 Dec - Георги Кирилов FCCA CF

Работен език - британски
Продължителност - 7 октомври – 12 декември 2017 (присъствени модули, главно в събота и неделя плюс онлайн лекции)

Цена на едно равнище - 700 лева (без ДДС)
Цена на всички равнища (1 участник) – 2,000 лева (без ДДС)
Цена за всеки от спомагателните модули: 250 лева (без Данък добавена стойност
Цена за регистрация във всички равнища плюс всички спомагателни модули: 2,700 лева (без ДДС)

Повече информация и регистрация на capital.bg/mdv_FA

Контакти:

[email protected]
+359 887 492 126
Христина Христова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР