Още по темата Увеличението се дължи до голяма степен на

...
Още по темата Увеличението се дължи до голяма степен на
Коментари Харесай

Shell ще инвестира по 1 млрд. долара в чиста енергия годишно

Още по тематиката
Увеличението се дължи значително на повишаване на цените на борсовите артикули

Спекулантите на пазара са пренебрегнали детайлите в договорката на ОПЕК, считат от анализаторската компания Barron`s

Компанията е първият сериозен вложител в петролния и газовия бранш на страната, откакто глобите против Техеран бяха понижени през предходната година

Евтиният нефт изтри 3.75 милиарда лева доходи от докладите на най-големите 25 компании за горива за две години

Британско-холандската петролна и газова компания разгласи, че до 2019 година ще се стреми да влага по 1 милиарда $ годишно в новото си поделение за чиста сила. По време на конференцията на Световния петролен конгрес в Истанбул изпълнителният шеф на енергийната група Бен ван Бюрден съобщи, че вижда огромен капацитет в Азия и Африка.

Нов пазар

" Когато вземете поради зоните от света, където към момента търсенето на сила може да се усили, в места като Азия и Африка виждаме голяма опция. От Дания до Конго, от Съединени американски щати до Уганда, от Индия до Китай има доста работа за извършване ", означи на форума, на който се срещат.

Saudi Arabian Oil Co.

за развиване ", счита Ван Бюрден.

Други водачи в промишлеността се съгласиха с Shell, като British Petroleum още преди месец разбор на изменящата се енергийна промишленост. И една двегодишна инвестиция от 1 милиард $ не би била проблем за компании със междинен годишен разход от 25 (Shell) и 16 (BP) милиарда $.

Алтернативи

Едва преди няколко дни, който изцяло се отхвърля от моторите с вътрешно горене. Алтернативата са " меки хибриди " и чисто електрически коли, които компанията ще стартира само да създава от 2019 година По този метод шведската компания непосредствено нападна междинната класа, към която се стреми Tesla. Илън Мъск по-рано тази седмица съобщи, че първите модели от всеобщия клас на компанията ще бъдат подготвени до края на юли (те костват 35 хиляди долара).

От Shell въпреки всичко не наподобяват извънредно заинтригувани от борбата сред производителите на електроавтомобили. Според Ван Бюрден бъдещето е в във въздушния и водния превоз – там, където батериите към момента не са съответна опция. За това к
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР