Още по темата Тръмп отмени срещата с лидера на Северна

...
Още по темата Тръмп отмени срещата с лидера на Северна
Коментари Харесай

През 2017 г. в България са били задържани 14 души по обвинения в тероризъм

Още по тематиката
Тръмп анулира срещата с водача на Северна Корея

Причината за неуспеха е " неприкритият яд и откровена неприязън " в последните изказвания на Ким Чен Ун
24 май 2018
Двама са починалите и 20 ранените при случая в немския град Мюнстер

Шофьорът на транспортното средство се е самоубил, версията за ислямистки тероризъм към този момент се отхвърля от управляващите
7 апр 2018 Четиринадесет души са били арестувани по обвинявания в тероризъм през 2017 година в България. Това излиза наяве от годишния отчет на Европол за противопоставяне на тероризма, който беше показан в сряда. Всички те са свързани с джихадистки мрежи.

Подобна информация липсва в статистиката на Министерство на вътрешните работи и в отчетите на Специализираната прокуратура и ДАНС за 2017 година Твърде е евентуално да става дума за хора, които са арестувани при влизане или излизане в България по искане на непознати служби.

Въпреки че броят на жертвите от терористични офанзиви в Европейски Съюз понижава, броят на офанзивите пораства. През миналата година 68 души са изгубили живота си при терористични офанзиви в Европейския съюз. Атентатите, свързани със сепартистки, крайнодесни и крайнолеви групи, съставляват близо 85% от всички терористични офанзиви, само че тези, осъществени от джиадисти, са доста по-кървави и са причина за гибелта на 62 от всички 68 жертви.

В целия Европейски Съюз през 2017 година са арестувани 975 души за закононарушения, свързани с тероризъм (при 1002 през 2016 г.).

Според разбора на Европол очевидна е наклонността офанзивите да са ориентирани към хората, с цел да провокират прочувствена реакция, както и към представители на държавната власт и западния метод на живот, а не към здания и други обекти.

Същевременно след ограниченията, взети вследствие на офанзивите в Париж през 2015 година, при нападенията към този момент се употребяват доста по-опростени средства - да вземем за пример ножове и транспортни средства, вместо употребяваните по-рано огнестрелни оръжия и експлозиви. Нападателите все по-често работят единично благодарение на близки и другари.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР