Още по темата Tesla ще съкрати 9% от служителите си

...
Още по темата Tesla ще съкрати 9% от служителите си
Коментари Харесай

Илън Мъск ще строи тунелен транспорт и под Чикаго

Още по тематиката
Tesla ще редуцира 9% от чиновниците си

Илън Мъск разгласи, че смяната е нужна, с цел да може компанията да реализира годишна облага
13 юни 2018
Илън Мъск се скара и с медиите

Милиардерът може да сътвори платформа за оценяване на медиите, носеща името " Правда "
28 май 2018
Илън Мъск търси локално утвърждение за тунелен превоз под Лос Анджелис

Новият тунел на The Boring Company ще свързва центъра на града с интернационалното летище
23 май 2018
Tesla загуби 2 милиарда $ пазарна капитализация поради държанието на Илън Мъск

Инвеститорите пренебрегнаха резултатите на компанията, само че не и конференцията, водена от Мъск
3 май 2018 Компанията на Илън Мъск за създаване на тунели - The Boring Company, ще получи правото да построи високоскоростна мрежа от тунели под Чикаго. Целта ще бъде облекчение на трафика към едно от най-големите интернационалните летища, " О‘Хеър " (O’Hare International Airport), написа Reuters.

Новото метро

Според проекта, показан от компанията, тунелната система ще свързва летището с центъра на Чикаго. Всеки от тунелите също ще бъде оборудван с 16 електрически релсови кабини, които ще се движат с над 200 км/ч. Компанията твърди, че мрежата им ще понижи 30-минутното пътешестване сред летището и центъра на града до едвам 12 минути.

Сделката с Чикаго идва месец откакто Мъск разгласи проекти да сътвори мрежа от тунели за " всеобщ, персонален превоз " под Лос Анджелис. Въпреки че концепцията за The Boring Company е пристигнала от проблемите на Мъск с трафика в Лос Анджелис, той счита да даде приоритет на колоездачи и пешеходци в новите тунели. Компанията също има проекти за сходни мрежи под Вашингтон.

Проблемите на Мъск

Всички тези планове вървят редом с проблемите на другата компания на Мъск, Tesla, където има съществени забавяния в производството на новия Модел 3. Поради тези забавяния Мъск реши да редуцира 9% от чиновниците за да понижи бюрокрацията и да форсира производството. Някои вложители в Tesla към този момент показват терзанията си, че Мъск няма да може да се оправи с паралелното управление на The Boring Company, SpaceX и Tesla.

Кметът на Чикаго обаче показа пред The Chicago Tribune, че това не го тормози. " С тази договорка залагаме доста на човек, който не обича да губи. На пътя е цялостно с коли на Tesla. Същевременно SpaceX се движи сполучливо. Смятаме, че Мъск е потвърдил много. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР