Още по темата Срещата Тръмп – Путин: САЩ искат по-добри

...
Още по темата Срещата Тръмп – Путин: САЩ искат по-добри
Коментари Харесай

Цунами от критики срещу Тръмп след срещата с Путин

Още по тематиката
Срещата Тръмп – Путин: Съединени американски щати желаят по-добри връзки с Русия

Руският президент призна, че е желал Тръмп да завоюва изборите
16 юли 2018
Тръмп преди срещата с Путин: Европейски Съюз е зложелател, Путин – съперник

Съюзниците в Европейски Съюз са обезпокоени, че американският президент може да спре военните учения на Съединени американски щати в Европа
15 юли 2018 Цунами от рецензии заля президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп след срещата с съветския му сътрудник Владимир Путин в Хелзинки. Причината за отрицателните реакции от непознати и от свои е, тъй като той отбрани Москва във връзка обвиняванията за вмешателство в американските избори през 2016 година Посочвайки, че Русия няма причина да се намесва, на процедура опроверга разследващите организации на Съединени американски щати, написа Военновъздушни сили.

В понеделник Тръмп и Путин организираха диалог " на четири очи ", след който американският президент съобщи, че желае по-добри връзки с Русия, а анализатори заключиха, че по този начин е легитимирал Кремъл на международната сцена. На конференция след срещата Тръмп беше запитан дали има вяра на личните си разследващи организации или на Путин, когато става въпрос за обвиняванията за интервенция в изборите. Отговорът беше: " Путин споделя, че не е Русия. Не виждам никаква причина за какво да бъде тя ". Освен това Тръмп упрекна за напрежението с Москва предходните американски администрации, а не съветските дейности.

Според разследващите организации на Съединени американски щати Русия стои зад опити да се повлияе на американските избори в ущърб на претендента Хилари Клинтън. Мнозина приканиха срещата в Хелзинки да бъде анулирана, откакто 12 руснаци бяха упрекнати предходната седмица, че са хаквали предизборната акция на Клинтън. След абсурда, последвал диалозите с Путин, американският президент отчасти отстъпи, като написа в обществените мрежи, че има " огромно доверие в моите разследващи хора ".

Атаки от непознати и свои

Директорът на националното разузнаване на Съединени американски щати Дан Коутс съобщи, че Русия е виновна за " продължаващи, необятно публикувани опити " да подкопае американската народна власт. Председателят на Камарата на представителите Пол Райън разяснява, че Тръмп би трябвало да разбере, че " Москва не е наш съдружник ". И добави, че " няма подозрение ", че Русия се е намесила в изборите през 2016 година

Един от най-влиятелните сенатори републиканци - Джон Маккейн, дефинира срещата като " позорно осъществяване ": " Никой предходен президент в никакъв случай не се е унижавал толкоз пред един деспот ". По думите на различен сенатор републиканец - Линдзи Греъм, това е била " пропусната опция да се потърси отговорност от Русия за вмешателството през 2016 година "

Остри рецензии пристигнаха и от политическите съперници. Лидерът на демократите в Сената Чък Шумър сподели, че Тръмп е " подсилил нашите съперници, до момента в който е отслабил защитата ни и тази на съдружниците ни ". Бившият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Джон Бренан разяснява, че конференцията на американския президент е " измяна ".

" Дълбоко работлив разговор "

Тръмп съобщи, че е провел " надълбоко работлив разговор " с Путин. Според него преди да се срещнат, американско-руските връзки " в никакъв случай не са били по-лоши ", само че това в този момент се е трансформирало. Путин разказа срещата като " пряма и потребна ". На конференцията той сподели, че може да разреши американски проверяващи да посетят Русия, с цел да разпитат 12-те обвинени. Но в подмяна Москва ще изиска сходен достъп до лица в Съединени американски щати, които подозира в престъпна активност.

Германският външен министър Хайко Маас разяснява, че е значимо Съединени американски щати и Русия да не престават да беседват и след срещата. " Не можем да си позволим безмълвие сред Москва и Вашингтон за Сирия, Украйна, контрола върху оръжията и намаляването на оръжията ", съобщи Маас, представен от Българска телеграфна агенция. По думите му разговорът е значим за интернационалните връзки, по този начин както и " надеждността, последователността и упоритата работа, даже и надалеч от светлината на прожекторите ". Ден по-рано той предизвести, че поради последните дейности и изявления на Тръмп Белият дом към този момент не е благонадежден съдружник на Европа.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР