Още по темата Според говорителя на Кремъл Путин и Меркел

...
Още по темата Според говорителя на Кремъл Путин и Меркел
Коментари Харесай

Меркел и Путин си "сверяват часовниците" за "Северен поток 2", Украйна и Сирия

Още по тематиката
Според представителя на Кремъл Путин и Меркел са се разбрали да пазят " Северен поток 2 "
от Дневник,19 авг 2018
Меркел изиска от Путин Украйна да транзитира съветски газ и след " Северен поток " 2
от Дневник,18 авг 2018 Целта на срещата сред немския канцлер Ангела Меркел и съветския президент Владимир Путин край Берлин е била " да си сверят часовниците " и не са били реализирани съответни съглашения. Това съобщи представителят на Кремъл късно в събота, представен от Reuters.

Двамата водачи са разискали горещи тематики като споровете в Украйна и Сирия, Иран и газопровода, който провокира рецензията на Съединени американски щати, само че без да реализират явен прогрес. Отношенията сред Берлин и Москва са обтегнати след съветското анексиране на Крим през 2014 година

" Чисто комерсиален план "

Във връзка със " Северен поток 2 " представителят на Кремъл показва, че Меркел и Путин възприемат плана като чисто комерсиален макар рецензията от страна на Съединени американски щати и Украйна. " Важно е да се вземат ограничения против вероятни неконкурентни и противозаконни офанзиви от трети страни, с цел да приключим този план ", разяснява той.

Пред Путин немският канцлер е подчертала упованията си, че Украйна би трябвало да продължи да има роля в преноса на газ в Европа и е приветствала началото на полемиките сред Европейски Съюз, Украйна и Русия по този въпрос. Руският президент отговори, че сходен ход би трябвало да има смисъл от бизнес позиция: " Основното нещо е украинският пренос да извърши икономическите условия. Газопроводът е извънредно стопански план ". Говорителят на Кремъл съобщи, че опасността от възможни американски наказания против компании, свързани с тръбата, не е била обсъждана.

Според Вашингтон " Северен поток 2 " ще усили немската взаимозависимост от сила от Русия. Украйна пък се тормози, че газопроводът ще разреши на Москва да я изолира от преноса на синьото гориво.

Отговорност за Украйна и Сирия

Меркел е декларирала пред Путин, че и двете страни имат отговорността да положат старания за успокояването на обстановката в Украйна и Сирия. Тя също по този начин е коментирала, че счита да повдигне тематиката за човешките права пред съветския президент. " Смятам, че противоречивите въпроси могат да се разрешат единствено посредством разговор ", показва Меркел.

По време на срещата е била разисквана деескалацията на обстановката в Украйна. От немското външно министерство разясниха, че Берлин се надява да се " сътвори прогрес " в минския кротичък развой, като облекчаването на глобите против Москва може да бъде контрактувано единствено при осъществяването на съглашението от Минск.

Относно Сирия и двамата водачи са изразили загрижеността си от спора и от многото бежанци, които той основава. Германският канцлер съобщи, че е разискала с Путин тематиката за конституционни промени и вероятни избори. Путин уточни, че би трябвало да се направи всичко належащо, с цел да се помогне на сирийските бежанци да се върнат в страната си и че Сирия ще се нуждае от помощ, с цел да се възвърне.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР