Още по темата Руски компании с интерес към българския пазар

...
Още по темата Руски компании с интерес към българския пазар
Коментари Харесай

Зам.-министър Манолев: Износът ни за Русия се е увеличил с близо 10% през 2017 г.

Още по тематиката Руски компании с интерес към българския пазар и взаимни предприятия

През първото полугодие на 2017 година износът ни за Русия бележи нарастване от близо 10% като възлиза на 324,5 млн. щ. д. Това заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на Българо - съветски капиталов конгрес, който се организира в постройката на Българската комерсиално - промишлена палата в София. За същия интервал двустранният ни стокообмен с Русия се е нараснал с 35,4%, и възлиза на 1,8 милиарда щ.д., стана ясно още по време на събитието.

„ Въпреки позитивните данни за повишаването на взаимния ни търговски оборот през първите шест месеца на 2017 година, той не подхожда на капацитета на двете страни “, сподели Александър Манолев. По думите му по тази причина сходни събития са доста значими като част от ограниченията за укрепване на икономическите връзки и основаване на директни контакти сред бизнеса от двете страни. Той означи, че е доста значима е и активността на двете комерсиално промишлени покои в този развой.

Във форума се включиха над 100 представители на българския и съветския бизнес. В откриването му присъединяване взеха и посланикът на Русия в България Анатолий Макаров, изпълнителният шеф на Българска организация за вложения Стамен Янев, ръководителят на Българо - съветската търговско-промишлена палата Георги Минчев, ръководителят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и вицепрезидентът на Търговско- промишлената палата на Русия Владимир Падалко.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР