Още по темата: Приказка в Дубай: Вдигат мол като ботаническа

...
Още по темата: Приказка в Дубай: Вдигат мол като ботаническа
Коментари Харесай

Създадоха острова на бъдещето

Още по тематиката: Приказка в Дубай: Вдигат мол като ботаническа градина

Природата постоянно е била източник на ентусиазъм за хората в многообласти от живота. Архитектурата не прави изключение от това предписание. Все повече проектанти намират „ естествения метод ” за основаване назаобикалящата ни среда. Учейки се от природата, архитектите осъществят и по този начин нашумялото впоследните години стабилно планиране. Следващите примеринедвусмислено демонстрират какъв брой е мощна връзката сред живата и неживатазаобикаляща ни среда.Emmi Keskisarja & Janne Teräsvirta се заемат да проектират футуристична зелена визия за остров във Финландия. Наречена „ Изумрудено въображение за Луононмаа 2070 “, планът се отнася за остров Луононмаа, навръх крайбрежието на финландския западен архипелаг, покрай град Турку.

Тук битката с изменението на климата и намаляването на биологичното многообразие става посредством преосмисляне на градската връзка с природата. И бъдещата визия на острова изцяло се вписва в тази идея, споделя уеб страницата archdaily.com.Остров Луононмаа е колкото половин Манхатън, а през днешния ден е приютил едвам 2000 души. Дефиниран от чистата си северна природа и вълнообразния ландшафт на селските региони, сега островът претърпява пагубните последствия от изменението на климата. Това води до загуба на неговото биоразнообразие сходно на доста други градски и селски региони по света. С увеличение на популацията на острова екипът си показва визия, в която градският напредък дава повече благоприятни условия за природата - посредством превоз, работа и произвеждане на храна и сила. Визията за бъдещето вгражда свежи, минимални типологии в естествения пейзаж - способ, който по едно и също време е друг и заслужен за почитание.

Включено е и селското стопанство на острова, където уплътнената система в проектите на архитектите дава опция за бъдещото му залесяване с нови дървета.По този метод локалните поданици, политици и градостроители, подкрепяни от консултанти футуролози и архитекти, се оказват ангажирани в един взаимен креативен развой - да предложат визия за бъдещето. Това стана мотив да слагат въпроса: Може ли бъдещето да бъде по едно и също време стабилно и футуристично? Можем ли да изградим повече, с цел да посрещнем потребностите на индивида, до момента в който сътворяваме повече благоприятни условия за природата към нас?

Къща на дърво измежду лавандула

Къщата, която е част от хотела La Piantata, се намира измежду красивото кътче Арлена ди Кастро. Този изумителен хотел в Италия предлага на своите посетители незабравима отмора - в къща на дърво посред лавандулово поле.

Удивителната къща за настаняване Suite Blue е ситуирана на височина 8 метра. Обхваща ствола на многовековен дъб. Той стои самичък посред хълмиста околност. Над основаването му е работила известната френска компания La Cabane Perchee, профилирана в подобен вид строителство. Проектът се отличава с техниката на направа, като структурата на дървото не е нарушена. В ствола на дървото не се забива нито един пирон. Не се постанова и рязане на клони.

Къщата е с повърхност 44 кв. метра. Обособена е уютна спалня, в която има двойно легло. То е прикрито под грациозен балдахин. На разположение има още баня и тоалетна.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР