Още по темата: Превозвачите се жалват на Зико Областният управител

...
Още по темата: Превозвачите се жалват на Зико Областният управител
Коментари Харесай

Превозвачите пред Зико: Няма да оставим пловдивчани без...

Още по тематиката: Превозвачите се жалват на Зико

Областният шеф привиква кмета на среща със притежателите на транспортни компании до края на седмицата

Пловдив няма да остане без градски превоз тази седмица, каквито бяха предварителните проекти на превозвачите. Те упорстват за нарастване на дотацията за губещи линии и преференциални пътувания на пенсионери и възпитаници и въвеждане на нова система за разплащане на услугата на минал километър. „ Не желаеме да извиваме ръцете на администрацията, нито да оставим жителите без превоз. Проблемите обаче се задълбочават, а трети месец не можем да се забележим с кмета, с цел да ги обсъдим “, споделиха представители на превозвачите на среща с регионалния шеф, приключила преди минути. Здравко Димитров даде обещание до края на седмицата да провежда нова среща, на която да участва и кметът на Пловдив Иван Тотев.

Според представители на сектора компаниите поемат напълно удара с губещите линии и преференциалното пътешестване, с което на процедура правят работата на общината. Това е обществена активност и тя би трябвало да е приоритет на локалната власт, настояват представителите на бизнеса. Пред регионалния шеф те сигнализираха, че някои от компаниите са със запорирани сметки поради забавени заплащания към снабдители на горива и аварийни елементи. Предстоят банкрути.

Новият метод на разплащане на изминат километър трябваше да се вкара още преди 3 години дружно с електронната система за таксуване и следенето на трафика. Те обаче все по този начин не работят, което вкарва превозвачите в спомагателни разноски за контрольори и кондуктори. Много от хората са напуснали в очакване на електронните карти и билети и в този момент браншът страда от липса на фрагменти.

От общината все по този начин отхвърлят да обяснят, за какво в последна сметка електронната система не работи, откакто Транспортният план за 44 млн. лв. от дълго време е разплатен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР