Още по темата: По селата вдигат къщи и бараки с

...
Още по темата: По селата вдигат къщи и бараки с
Коментари Харесай

Оградиха котлована заради пожари

Още по тематиката: По селата подвигат къщи и бараки с тухли от боклука Кмет лови с камера нарушителите Асфалтът от ремонтите - в нивите на Коматево

През март инспектори от РИОСВ-Пловдив стопираха активността на площадката в Първенец и разпоредиха котлованът от бившето хранилище да бъде заварден. Предписанието бе обещано поради няколко пожара, които лумнаха. Предписанието е изпълнено, видя кореспондент на " Марица ".

Единият от пожарите беше при започване на март. Тогава в гасенето се включиха няколко противопожарни автомобила, помагаха и водоноски на " Чистота ". Огнеборците едвам доближиха до мястото, което се оказа на труднодостъпно място - в котлована. Тогава шефът на пожарната изрече опасения, че влизането на огнеборците в големия кратер би представлявало голям риск, защото може да се окажат в нещо като мочурище.

Бяха направени опити и булдозери да загасят огъня със запръстяване. След дълга борба огънят бе загасен. Селата и регионът обаче с часове бе подложен на " обгазяването ".

Тогава по този начин и не стана ясно по какъв начин са лумнали, само че една от версиите бе, че ровещи в боклука може да са драснали клечката на отпадъците, с цел да стигнат по-лесно до металите. Други пък позволиха, че котлованът може самичък да е горящ. Парче стъкло, нагрято от слънцето, също можело да подпали отпадъците, които с години са били депонирани в котлована.

Пожари на сметището в Първенец имаше и през 2008, 2009 и 2011 година.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР