Още по темата Нови доказателства смекчават вината на държавните фирми

...
Още по темата Нови доказателства смекчават вината на държавните фирми
Коментари Харесай

Министъра на енергетиката да предприеме действия за сключване на споразумение по делото БЕХ/Газ

Още по тематиката Нови доказателства смекчават виновността на държавните компании по делото БЕХ Газ Енергийната комисия към Народното събрание не е съгласна Европейска комисия...

Парламентът разпореди на министъра на енергетиката Теменужка Петкова да предприеме дейности за подписване на съглашение по делото за БЕХ. Решението се очакваше, откакто през предходната седмица в границите на комисията по енергетика се реализира единодушие по тематиката.

Проекторешението бе импортирано от ПГ на ГЕРБ по отношение на делото, формирано от Европейска комисия против БЕХ, „ Булгартрансгаз “ и „ Булгаргаз “ за следствие на допустимо нарушаване от Договора за действие на Европейски Съюз, изразяващо се във допустима корист с господстващо състояние на газовите пазари в България.

Сега Народното събрание разпорежда на министъра на енергетиката Теменужка Петкова да предприеме дейности за реализиране на съглашение по делото за БЕХ.
В претекстовете си за проекторешението вносителите се базират на зародили нови условия по делото има нови условия. На 24 май 2018 година Европейска комисия разгласи, че е постигнала съглашение с „ Газпром “. Предмет на това дело е следствие на допустима корист с господстващо състояние от страна на „ Газпром “ на пазари в Централна и Източна Европа, сред които и България. Делото е завършено без налагане на финансова глоба. Вносителите считат, че развиването по това дело е относимо към делото БЕХ/Газ заради сходната правна подготовка на твърдените нарушавания и припокриване на пазарните участници, имащи отношение по двете каузи, чието държание е оценено от Европейска комисия.

В рамките на дебата от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ оповестиха, че ще поддържат това решение. От Движение за права и свободи оповестиха, че това решение дава опция на енергетиката на България да поеме въздух.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР