Още по темата Нов доставчик на ток ще може да

...
Още по темата Нов доставчик на ток ще може да
Коментари Харесай

КЕВР ще обсъжда измененията и допълненията в Правилата за търговия с електрическа енергия

Още по тематиката Нов снабдител на ток ще може да скапва контракт за...

Обществено разискване на плана на Правилата за изменение и допълнение на Правилата за търговия с електрическа сила ще се организира през днешния ден от страна на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).

Промените се постановат поради последните изменение в Закона за енергетиката и Закона за силата от възобновими източници от месец май.

Както е известно промените в Закона за енергетиката сложиха и начало на нов стадий от либерализацията на електроенергийния пазар. В тази връзка от работната група, изготвила отчета по предложенията за промени в Правилата за търговия, напомнят, че една от главните промени в енергийния закон планува от една страна опцията производителите на електрическа енергия от и над 4 MW да продават създадените от тях размери на свободния пазар, а от друга да купуват нужното количество за софтуерни потребности.

Законови промени постановат в забележителна степен метаморфоза на работата на балансиращия пазар и по-конкретно на структурата и състава на балансиращите групи, на опцията за обединяване на балансиращи групи, както и на активността на координаторите на балансиращи групи “, означават от работната група. В този смисъл се преглежда и новата роля на Фонза за сигурност на електроенергийната система, оферират се промени и допълнения на условията и правата на доставчика и прочие

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР