Още по темата: Николай Чунчуков: Няма как да гледаш хората

...
Още по темата: Николай Чунчуков: Няма как да гледаш хората
Коментари Харесай

ГЕРБ номинира трима за райкмет

Още по тематиката: Николай Чунчуков: Няма по какъв начин да гледаш хората в очите и да лъжеш Градският център се изнася в "Източен "

Трима претенденти на ГЕРБ са издигнати за кмет на регион „ Източен ”. Изпълнителната комисия отпред с водача на партията Бойко Борисов ще дефинира до няколко дни кой е най-достойният да се състезава за поста. С най-големи шансове е настоящият кмет Николай Чунчуков, посочен от неговите съпартийци единомислещо.

Активът на ГЕРБ номинира още някогашната зам.-кметица в региона Милка Добрикова, напуснала администрацията в името на адвокатурата, и вицеградоначалника по превоз Златин Велев. Безспорно е, че Чунчуков е осведомен най-отблизо с проблемите на тежкия регион със смесено население.

За борбата за кметския пост в „ Източен ” се стягат всички съществени политически сили. От Българска социалистическа партия са харесали ръководителя на партийната конструкция в региона Йордан Василев, който беше претендент и на изборите през 2015 година „ Съюз за Пловдив ” издига Красимир Кузмов, някогашен зам.-кмет на „ Източен ”. В Движение за права и свободи готвят също любимец, разчитайки на гласовете на етносите в „ Столипиново ”. През 2015-а за стола се бори техният кадър Октай Чалъшкан, който по това време беше зам.-кмет в „ Централен ”.

На последните локални избори Патриотичен фронт стигна до балотаж с претендента си Павел Милушев, в този момент зам.-кмет в „ Южен ”. Николай Чунчуков завоюва тогава дуела с Милушев с 650 гласа преднина.

„ Източен ” е единственият регион в Пловдив, където за 30 години народна власт пробив във властта съумяха да създадат Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. През 1995 година, когато се обособи „ Източен ”, отпред застана социалистът Георги Георгиев. Достолепният мъж умря две години по-късно, само че остана в паметта даже на крайнодесния някогашен градоначалник Спас Гърневски като прагматичен и настоятелен властник, изготвил първата по рода си стратегия за „ Столипиново ”.

През 1997 година. на поста застана Атанас Панджаров от Съюз на демократичните сили, а от 1999 до 2003 година - Камен Хаджипетров от същия либерален съюз. Във втория мандат на градоначалника доктор Иван Чомаков в ръководството участваше Движение за права и свободи. Тогава две години в „ Източен ” изкара Красимира Миткова от Движение за права и свободи, а след нея, до изборите през 2007 година - Красимир Кузмов от същата партия.

В „ Източен ” стартира и кариерата на настоящия кмет на Пловдив Иван Тотев. Той беше заменен от Петър Петров, който в този момент е зам. регионален шеф, а по-късно и от Николай Чунчуков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР