Още по темата: Лоши новини за Миню Стайков от съда

...
Още по темата: Лоши новини за Миню Стайков от съда
Коментари Харесай

Миню Стайков с пореден опит да излезе от ареста

Още по тематиката: Лоши вести за Миню Стайков от съда Задържан от Държавна фирма "Земеделие " оставил мерцедес в гараж на Миню Стайков Кой стои зад контрабандния необут Антон Арабаджиев

Алкохолният необут Миню Стайков ще направи следващ опит да излезе на независимост. Днес той ще застане пред Апелативния спецсъд и още веднъж ще помоли магистратите за изменение на най-тежката мярка " задържане под стража ", която му е наложена сега.

Стайков е зад решетките към този момент съвсем една година. Той беше задържан на 5 септември 2018 година, дружно с други 10 души от чиновниците му. Обявен за търсене беше неговит наследник Стайко Стайков, който се появи ненадейно в края на януари тази година. Пред проверяващите синът на предприемача описа, че е бил похитен и обичай, а за това, че е издирван схванал чак тогава и самичък се предал. Въпреки това съгласно спецпрокуратурата цялата история е съмнителна и няма нито едно доказателство, че Стайков младши е бил отвлечен.

Синът на Миню Стайков обаче съумя да излезе на независимост поради влошено здравословно положение и заболяване, което не му разрешава да стои в ареста. Делото беше гледано при закрити врата и по този начин и не стана ясно от какво тъкмо страда Стайко.

От своя страна алкохолният необут прави опит след опит да излезе от ареста, само че досега никой от магистратите не се е " смилил " над него. По думите на бранителите здравословното положение на Стайков е доста влошено. Самият предприемач се явява в инвалидна количка на всяко едно от съвещанията в спецсъда. Причината е, че съгласно бранителите му той е прекарал инсулт в килията.

На Стайков беше направена и здравна експертиза в „ Пирогов ”. Лекарите обаче бяха единомислещи, че сообственикът на винпром " Карнобат " би могъл да се лекува и в болничното заведение към пандиза.

Бизнесменът се снабди с нови обвинявания неотдавна, което съответства и с приключването на периода, в който Стайков можеше да остане с наложена най-тежка мярка „ задържане под стража ” по Закон. Новите обвинявания против него са злоупотреби с евросредства.

Източник: skandal.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР