Още по темата: Лариса Кътова: Вратите на кметството са отворени

...
Още по темата: Лариса Кътова: Вратите на кметството са отворени
Коментари Харесай

Бул. Северен почти готов, Рогошко чака

Още по тематиката: Лариса Кътова: Вратите на кметството са отворени за всеки Бастионът на ГЕРБ си търси нов собственик Вдигат по 100 трошки всяка година

Бул. „ Северен “, който свързва моста на Адата с Брезовско шосе, съвсем напълно е приключен. Строителите от компания „ Щрабаг “ започнаха да построяват кръгово кръстовище за връзката с бул. „ България “ и Рогошко шосе, като преди този момент укрепиха подпорните стени от северната страна на моста. Пътят с дължина 1,5 км се прави от април 2017 година и коства близо 11 млн. лв.. Средствата са обезпечени от 30-милионния заем от Европейска банка за възстановяване и развитие. Пускът се забави, тъй като цяла година строителната компания беше в насилствен престой, защото Община Пловдив не беше завършила процедурите по отчуждаването на частните парцели.

Трасето е с две платна с по три ленти и разграничителна линия по средата. Тротоарите са с червен асфалт за споделено прекосяване на пешеходци и велосипедисти. Под асфалта са прекарани всички подземни връзки. Върху дъждоприемните шахти са инсталирани капаци с надпис Plovdiv together 2019, с цел да остане спомен от Европейска столица на културата. По план булевардът би трябвало да стигне до Карловско шосе, само че за тази екстра са нужни още 10-11 милиона. А и парцелите, които попадат в новата регулация, не са отчуждени.

Когато стане подготвен на 100 %, бул. „ Северен “ ще разтовари трафика по бул. „ Цар Борис III Обединител “, бул. " България ", ул. „ Васил Левски “, Рогошко и Брезовско шосе. Все по-трудно е прекосяването на дребните улици в " Кършияка ", които се употребяват и за паркиране. Открай време преди изборите претендентите за кметове изсипват от огромните си кошници великодушни обещания за нова пътна инфраструктура в региона. Но и до през днешния ден бул. „ Марица - север “ си остава квартална улица с неравномерен паваж, Рогошко и Брезовско - с кръпки, бул. „ Дунав “ чака брадясалия воден план. В Община Пловдив към този момент даже престанаха да загатват за разширението на значимата входно-изходна артерия - Голямоконарско шосе.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР