Още по темата Колко и защо плаща Европа за зелена

...
Още по темата Колко и защо плаща Европа за зелена
Коментари Харесай

Великобритания откри най-големия офшорен вятърен парк в света

Още по тематиката
Колко и за какво заплаща Европа за зелена сила

През 2017 година страните, членки на Европейски Съюз, са субсидирали възобновимата сила с над 64 милиарда евро
3 авг 2018
EDF уголемява бизнеса си с вятърна сила във Англия

Френската компания купува офшорен вятърен парк в Шотландия за 500 млн. евро
10 май 2018 Англия публично откри най-големия офшорен вятърен парк в света. Това се случва на фона на предизвестия от вложителите, че Brexit може да усили разноските за бъдещи планове от подобен мащаб, написа Guardian.

Walney Extension е ситуиран край крайбрежията на област Къмбрия, Северозападна Англия. Той е с размерите на 20 000 футболни стадиони и с потенциала си от 659 мегавата може да зарежда 590 000 семейства.

Крайъгълен камък

Паркът отразява огромния прогрес на технологиите в бранша през последните години, откакто предходният максимален план - London Array, беше приключен. Walney Extension употребява по-малко от половината от броя турбини, само че е по-мощен.

" Това е нов крайъгълен камък като мащаб. По-големите турбини, ситуирани по-навътре в морето, са типът планове, които не престават да се развиват ", споделя Матю Райт, ръководещият шеф за Англия на датската енергийна компания Orsted, която е създала плана.

От английското енергийно министерство показват, че паркът ще помогне на страната, която заема първото място в света по офшорни вятърни съоръжения, да затвърди водачеството си и да сътвори хиляди висококвалифицирани работни места. Морските вятърни паркове обезпечават близо една десета от електричеството в Обединеното кралство.

Непрестанното увеличение на размера на такива планове по английското крайбрежие значи, че Walney Extension няма да задържи шампионата си за дълго време. Проектът East Anglia One на ScottishPower ще бъде по-голям със своите 714 мегавата, когато бъде открит през 2020 година Същевременно Orsted създава и по-мащабни планове - Hornsea One и Two, надлежно 1200 мегавата и 1800 мегавата.

Рисковете от Brexit

Според Райт рекордните температури във Англия тази година ще подсилят политическата воля по отношение на битката с климатичните промени и търсенето на възобновими енергийни източници: " Това концентрира вниманието малко повече върху климата и енергийните политики. Мисля, че оказва резултат ".

Но той предизвестява, че английското овакантяване на Европейски Съюз може да докара до краткосрочни усложнения за плановете, тъй като свободните граници и свободната търговия са от изключителна значимост за Orsted. " Твърд Brexit и неналичието на договорка евентуално ще основат проблеми във връзка с снабдителските мрежи и придвижването на артикули и хора ", разяснява Райт.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР