Още по темата КОЛЕДА: Пейзаж, рисуван с джинджифил Колекция от

...
Още по темата КОЛЕДА: Пейзаж, рисуван с джинджифил Колекция от
Коментари Харесай

КОЛЕДА: Опаковай това

Още по тематиката
КОЛЕДА: Пейзаж, рисуван с джинджифил

Колекция от коледни усети, които вършат зимата топла и сладка
11 дек 2017

Elephant Bookstore
В книжарницата и магазин за дарове с нюх към детайла пакетирането е издигнато в фетиш. Тук са известни с любовта си към детайла. Предпочитат да опаковат дарове, купени главно от магазина им, само че не биха върнали никого с молба за пакетиране " извън ". При тях се заплаща самата услуга, а не хартията, в случай че втората не е по-скъпа от първата. Опаковъчните им хартии са превъзходни и, несъмнено, (както съвсем всичко тук) държат да ги има единствено при тях. Изборът е сред 20-30 разнообразни типа. Практикуват няколко типичен и техни, истински способи на пакетиране, като не употребяват панделки, връвчици и така нататък Към красивите пакети прибавят и спомагателни торбички от корав амбалаж, тъй като грижата за подаръка съгласно тях свършва чак при самото подаряване. От значение е да вземем за пример дали клиентът ще подарява незабавно, относително скоро или след много време и по какъв начин ще придвижи с подаръка си. Понякога молят клиентите си да оставят покупките си и да ги вземат по-късно или да им ги изпратят по пощальон.
ул. " Цар Иван Шишман " 31, elephantbookstore.com

Икеа

ИКЕА
Коледната лимитирана сбирка хартии на обичаните ни шведи – десетина типа единични ролки плюс три комплекта от ролки с разнообразни десени, ще бъде налична до привършване на количествата. Тази година преобладаващите цветове са обичайно червено-бяло и неутрални (сиво, бежово). Мотивите са стилизирани графични детайли (звезди, клончета, джуджета) и симпатични горски животинки – лисици, лосове, мечета. Предлагат и комплект от две черно-бели ролки хартия с шест етикета, предопределени за оцветяване. Има и какво ли още не, с цел да оформите красива опаковка у дома.
ул. " Околовръстен път " 216, ikea.bg

Слънчоглед
Предизвикателството тук е да изберем. Вече не оферират пакетиране, само че пък има обилие от хартии, печати, детайли за декориране – от дърво, метал и какво ли не, посредством които всеки може създаде своя коледен жанр. Селекцията им от естествени материали е впечатляваща – плява, букетче сушена лавандула или брезова кора
ул. " Иван Вазов " 13, slanchogled.com

Top Flowers
Любим цветарски магазин. Облагородяват всяко място, на което се настанят, а не " копаят единствено в личната си градинка ". Ако сте минавали около ъгъла на бул. " В. Левски " и ул. " Стара планина " в последната година, няма по какъв начин да сте пропуснали хубостите, които не престават да засаждат и творят там. Разнообразието от благоприятни условия, които оферират, е доста симпатично и няма аналог – акцентите в опаковката тук могат да са от всичко налично, което ви хрумне от света на флората. Ако ви се прииска да ползвате текстилен плат, амбалажна хартия или натурално зебло с акцент малко цвете, листо, борова клонка, филиз евкалипт или дървена дрънкулка, това е вашето място.
бул. " Васил Левски " 112, top-flowers.com

Импресия
Познати са ни от години като магазин, профилиран за материали за художници, само че имат обособено място за пакетиране на дарове. Ако случите на претрупан миг, ще ви позвънят, когато са подготвени, с цел да приберете опакованите си дарове. Коледна украса могат да създадат и с обичайните за сезона топки за елха, камбанки и гирлянди, само че в последните години оферират най-вече естествени материали. Хартиите за пакетиране са натурални цветове вид амбалажна крафт хартия, декоративна опаковъчна хартия, наподобяваща вестникарска и " тишу ", което елементарно се мачкат и моделира като топка-цвете, да вземем за пример. Шнурове и разнообразни по дебелина канапи, които с изключение на за завързване на подаръка, оформят спирали, охлювчета и други в компанията на декоративни детайли от дърво, метал и мъниста.
ул. " Кракра " 26, impresia.bg

МОЛОВЕТЕ
Във всички молове ще откриете профилирани щандове за пакетиране на дарове. Ако са част от цветарски магазин, ще може да избирате и спомагателни акценти като свежи клончета или зеленина към тях.
Съществува етикет както в поднасянето, по този начин и в приемането на бизнес дарове.
Кристина Крънчева, интернационален съветник по корпоративен етикет и протокол
СМ Consulting

Като жест на положителни усеща и вежливост един подарък е в положение да накара всеки да се почувства почитан и скъп. А един зле поднесен подарък може да породи оскърбление и проблеми, та даже да се стигне до трайни негативни страсти, каквито донорът едва ли е целял да реализира.

Бизнес подаръците нормално са комплект химикалка и молив, рамка за фотография, абонамент за профилирано списание, подложки за чаши. Хранителните артикули, като да вземем за пример кошница с подбрани сирена, домакински конфитюр или сладко, хубава бонбониера, са добър избор по идните празници, тъй като се употребяват със фамилията или в компанията на другари.

Подаръкът би трябвало наложително да е опакован в красива хартия/опаковка. Към него безусловно би трябвало да има собственоръчно надписана картичка накратко и да бъде даден персонално. При поднасянето му би трябвало да го държим с лявата ръка, с цел да ни е свободна дясната за здрависване.

Съществува и етикет на приемането на дарове. Преди всичко - благодарете! Покажете, че сте удовлетворени – постоянно можем да намерим да кажем нещо хубаво, в случай че не за самия подарък, най-малко за усилието да бъде открит и за желанието да ни бъде поднесен. Отнесете се с почитание към направения подарък – да не го захвърлим в някой завършек на кабинета си или да кажем остроумни или несъответствуващи смешки по адрес на това, което ни е харизано. И да не забравяме, че положителният звук изисква да напишем някой ред за признателност, изключително в случаите, когато не сме го получили персонално. На любезността и вниманието се отвръща с вежливост и внимание.

Стойността на подаръка зависи от мотива и от това на кого го подарявате. Важното е да не губите възприятие за мярка. Скъпият подарък не е безусловно подобаващият подарък.

На фирмени празненства се държим по същия метод, по който се държим и в офиса. Няма разлика, т.е. не се " отпускаме ". Коментарите на идващия ден са безкрайни, остава постоянно " едно мислено " за другите, в случай че сме били облечени по-фриволно или сме изпили повече от една чаша вино... Тоест с един размах можем да развалим имиджа си. Оттам стартират и следствията. При мъжете е друго или повече сме привикнали да не обръщаме внимание на държанието им. Извиняваме ги с едно " поизложи се нощес, но работата си прави съвършено... ". За една жена ще чуете много по-различни неща като " благата, очевидно напълно го е закъсала... " или " не мога да допускам, че може да изпие такива количества... ".
Късите поли, дълбоките деколтета, джинсите и маратонките не са добър избор за коледно празненство. Осведомете се авансово какъв вид облекло е уместно или каква е практиката. Не прекалявайте с парфюми, грим, прически, с цел да не чуете: " А, ти ли си? Не можах да те позная. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР