Още по темата: Кметският брат Георги Тотев нагази дълбоко в

...
Още по темата: Кметският брат Георги Тотев нагази дълбоко в
Коментари Харесай

Кметската фамилия нагази и в софтуерния бизнес

Още по тематиката:

Кметският брат Георги Тотев нагази надълбоко в софтуерния бизнес. Бизнесменът към този момент не е просто „ наемодател “ на най-големите компании в IT бранша в Пловдив посредством офис постройката „ Лаймтрий билдинг “, която е залепена за хотел „ Империал “. Чрез трето лице от края на предходната година Георги Тотев е в съдружничество с един от най-успешните британски бизнесмени - основателя на аутсорсинг компанията 60 К Джонатан Гладуиш.

60 К откри офис в Пловдив през 2015 година и незабавно се нанесе в бизнес постройката на кметската фамилия. Компанията в действителност беше една от първите, които заселиха новостроящия се билдинг, а мълвата носи, че теренът е бил „ запазен “ още на зелено. С обвързването с Гладуиш Тотеви евентуално целят да приложат същата скица и за обезпечаването на клиенти за новите офис здания, които семейството строи в терена на някогашната пивоварна " Каменица ".

Новото амплоа на кметския брат е видно от една от компаниите му. Тя е нова и с предмет на активност " съвещания в региона на ръководството, оперативната активност и осведомителните технологии, капиталови планове, разработка, продажба и поддръжка на програмен продукт и други ". „ Консоурс “ АД е записана през април 2018-а като ЕАД. Едноличен притежател на капитала е Георги Тотев, а в борда на шефовете дружно с него влизат Дафинка Ефремова и Ивелина Маринова. След няма и шест месеца „ Консоурс “ сменя правната си форма от ЕАД на АД и приема нов човек в борда - Иван Иванов заема мястото на Ивелина Маринова. Човекът с известното име обаче не е инцидентен, той от години е „ висока топка “ в аутсорсинг промишлеността. Именно той е основен управител на 60 К.

Преди време стъпването на компанията в Пловдив бе публично показано на конференция в Общината с хазаин Иван Тотев точно от Иван Иванов и HR-а на 60 К Рая Тодорова. На друго събитие самата тя уточни: „ Бяхме извънредно впечатлени от метода, по който ни посрещнаха. За първи път получихме цялостно подпомагане от Общината, която беше подготвила всички нужни ни статистики и целия бизнес план, с който да защитим концепцията за инвестиция пред борда на шефовете. Най-впечатляващо беше това, че само в Пловдив взеха решение да построят подобаваща постройка за нашия вид работа, тъй като работим с огромни международни компании и имаме високи условия към работното помещение ”. Преди да се нанесат публично в „ Лаймтрий билдинг “, 60 К краткотрайно заемаха остарялото крило на хотел „ Империал “. Сега топлите връзки се усилват, като Иван Иванов е свързващото звено сред Георги Тотев и Гладуиш, който е брачен партньор на известната телевизионерка Нана Гладуиш.

Другото лице в „ Консоурс “ АД Дафинка Ефремова е остаряла познайница със семейство Тотеви. През 90-те години Роза Тотева е била колежка с Дафинка Ефремова в Учебно-професионалния център на ул. " Арх. Камен Петков ". Дафинка е част от първото работническо-мениджърско сдружение, основано за приватизацията въз основата, което по това време е доминирано от Ана Петкова. Изненадващо обаче Петкова се отхвърля от договорката, а някогашният образователен център, в който през днешния ден се издига хотел " Империал ", е закупен от ново сдружение с името " Квалификация Консулт ". Основен акционер в него към този момент е Роза Тотева, а Евтимова има млък дял.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР