Още по темата Какво купува "Инерком" от ЧЕЗ в България

...
Още по темата Какво купува "Инерком" от ЧЕЗ в България
Коментари Харесай

Преговорите между „Инерком България” и ЧЕЗ а.с. продължават в Прага

Още по тематиката Какво купува "Инерком " от ЧЕЗ в България - има ли риск за потребителите Държавата желае контролният пакет от акции в договорката... Върбакова е в Прага да договаря за контролния пакет на страната в ЧЕЗ

Продължават договарянията сред „ Инерком България” и ЧЕЗ а.с. в Прага. Във вторник следобяд в Прага се състоя среща сред представители на ЧЕЗ а.с. и „ Инерком България “, оповестиха от " Инерком ".

Обсъдени са елементи по към този момент подписания контракт и документите по отношение на процедурата по подаване на съобщение пред Комисия за защита на конкуренцията по реда на член 79 алинея 1 от Закона за защита на конкуренцията, уведомяват от компанията покупател.

Представителите на „ Инерком България “ са срещнали ЧЕЗ а.с. с настояването на българската страна да взе участие в договорката и да придобие надзорен дял.

Разговорите ще продължат и през идващите дни, гласи известието на " Инерком ".

Очакванията са за комплицирани договаряния, най-много заради арбитражното дело за към 1 милиарда лв., което ЧЕЗ води против България. Според източници на бТВ в контракта за продажба има уговорка, с която чешката компания разчита на съдействие от идващия притежател, в случай че се постанова в хода на адбитражното дело, което ЧЕЗ води против българскат страна. Това усложнява диалозите с чешката компания за включване в договорката на българската страна, която е страна по арбитражния иск.

Междувременно стана ясно, че в ЧЕЗ тече вътрешно следствие по какъв начин са изтекли документите с сензитивна финансова информация към премиера Бойко Борисов.

„ Ще беседвам с продавача за опциите за присъединяване на страната в договорката. Ние имаме контракт с огромни неустойки, само че все още сме в осъществяване на контракта. Ще беседваме с продавача, ще му разбираем обстановката и ще чакаме решение (…) Не мога да разясня клаузи по отношение на контракта ни все още. Надяваме се да не съществува този риск (относно отпадане на обещаното финансиране)”, сподели в Прага Върбакова пред кореспондент на бТВ.

Очаква се до края на седмицата да стане ясно дали чешката компания е склонна да преразгледа контракта за продажба на активите си в България, тъй че да разреши присъединяване и на страната в договорката.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР