Още по темата Какво да очакваме от технологичното изложение в

...
Още по темата Какво да очакваме от технологичното изложение в
Коментари Харесай

Intel с рекордни приходи и добри очаквания за началото на 2018 г.

Още по тематиката
Какво да чакаме от софтуерното ревю в Лас Вегас

Aвтономен рейс, гласово следена микровълнова и още доста на тазгодишния CES
9 яну 2018
Колко надалеч е Шънджън от Финландия

От дребен китайски производител Huawei се трансформира в компания с един от най-високите бюджети за разработки в света
15 дек 2017 Доброто показване през предходната година се дължи основно на огромния растеж в поделението за центровете за данни Най-големият производител на чипове в света Intel регистрира рекордни доходи през последното тримесечие на 2017 година и за цялата година, като чака положителни резултати и през първото на тази. Доброто показване през предходната година се дължи основно на огромния растеж в поделението за центровете за данни.

Добър край на годината

Продажбите са нарастнали с 4% на годишна база и са достигнали 17.1 милиарда $. Въпреки по-високите доходи компанията е завършила годината на загуба от 687 млн. $, оповестява Bloomberg. Тя се дължи на еднократно отписване на 5.4 милиарда $, главно заради дължими налози върху активи, съхранявани зад граница. Компанията обаче означи, че ще се възползва от по-ниските налози през тази година. Годишните доходи на компанията са се повишили с 6% до 62.8 милиарда $.
При главния си бизнес с компютърни чипове компанията се пробва да се оправи със свиването в търсенето на лични компютри, само че макар тови усилва годишните продажби с 3%, въпреки че те понижават през последното тримесечие. Много по-добре се показва при бизнеса с центрове за данни, откъдето постъпленията са нарастнали с 20% до 5.6 милиарда $ през последното тримесечие.
Възможно е обаче тази наклонност да не продължи, предизвести финансовият шеф Боб Суан. Данните сочат, че продажбите на облачни услуги при съперниците като Гугъл и Amazon също са се повишили с 35% през четвъртото тримесечие.
Оптимистично начало
Компанията направи оптимистична прогноза за първото тримесечие на годината макар проблемите със сигурността при компютърните и сървърни чипове, с които би трябвало да се оправя. По думите на Боб Суан не се чака тези проблеми да повлияят съществено върху финансовите резултати. Компанията чака рекордни доходи от 65 милиарда $ за новата фискална година. Все отново мениджмънтът планува по-ниска облага на акция от 65 цента за първото тримесечие при предвиждания на анализаторите от 72 цента на акция. Според Боб Суан това се дължи на редица фактори, в това число брутния марж, тъй като тя навлиза на пазари с по-нисък марж на облага. Компанията ще се възползва от данъчната промяна, като тази година ефикасната данъчната ставка за нея ще намалее на 14% от миналогодишните 22%, като Суан предвижда, че тя ще се резервира и в бъдеще. Очакваното понижение на ефикасната данъчна ставка ще разреши на управлението да усили дивидентите с 10% да даде бонуси на чиновниците.
Предизвикателства

В момента компанията работи интензивно върху новите обновени чипове, които би трябвало да решат казуса с пропуските в сигурността на част от продуктите й. Intel предизвести за правни опасности поради вероятни групови искове против нея заради казуса.

Paзĸpитиятa зa тн eĸcплoйти зaпoчнaxa нa 3 янyapи и cъc cигypнocт ce cлeдят oт инвecтитopитe. Досега от компанията към момента не е дала изчерпателно решение на казуса, който може да направи от компютърните чипове портал за крадците на данни.

" Работим върху решение ", съобщи основният изпълнителен шеф Браян Крзанич в диалога с анализатори и вложители. Той добави, че компанията има намерение да в профил минусите в сигурността " по-късно тази година " с нов хардуер. Крзанич oбяви paбoтaтa c гoлeми мacиви oт дaнни ĸaтo основен пpиopитeт зa 2018 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР