Още по темата: Жестоко убийство на 7-годишно дете потресе България

...
Още по темата: Жестоко убийство на 7-годишно дете потресе България
Коментари Харесай

7-годишната Крис открита мъртва под мост в Сотиря

Още по тематиката: Жестоко ликвидиране на 7-годишно дете потресе България Министерство на вътрешните работи популяризира фотоси на Мартин, умъртвил 7-годишно момиченце

Починалата след нечовечен побой и обезчестяване 7-годишна Кристин от село Сотиря е ходила на детска градина до края на май. Тогава родителите й я отписали тъй като решили сами да я приготвят за първия клас, описа директорката на ДГ „ Перуника “ Юрка Делчева, представена от Монитор.
Градината е под ключ поради летния отпуск на чиновниците.

„ В шок съм, всички сме шокирани, не можем да повярваме че нещо сходно е могло са се случи в селото ни.

Момиченцето беше толкоз лъчезарно, постоянно усмихнато. Вярно, не беше от богато семейство, само че родителите й правеха всичко допустимо, с цел да не е по-различно облечена от останалите деца. Не мога да проумея какво е желал тоя изрод от едно хлапенце… “, през сълзи показа педагожката.

„ Потъналото в кръв и цялото посинено тяло на дребната Крис е било открито от дядо й, който със съседка на фамилията тръгнал да я дири първо по улиците, а след това и по деретата, откакто дребната не се отзовала на апелите му да пристигна за обяд “, описа кметът на Сотиря Димчо Георгиев.

На злокобната панорама се натъкнали към 14,00 часа в четвъртък. Тялото било под един от мостовете над дере в селото. Дрешката и била раздрана на парцали, по цялото тяло имало следи от свирепи удари.

Жертвата била изпратена с кола за спешна помощ до ЦСМП – Сливен,а от там трансферирана в МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “, само че макар напъните на лекарите след час умряло.

Целият полицейски състав, жандармерия, гранични служители на реда, планински спасители и чиновници на държавното горско стопанство са били незабавно включени в издирването на обвинения в осъщественото брутално ликвидиране Мартин Трифонов.

Заподозреният е с асоциално държание, има голям брой регистрации за обири, м.г. е изтърпял присъда за блудствени дейности.

„ Претърсва се голям периметър, в това число и с полицейски кучета, теренът е тежък, само че няма да спрем до момента в който не го локализираме и задържим “, настоя основен комисар Иванов.

Според него Мартин не е бил квалифициран за дълъг преход, нямал е в себе си пари и храна и това стеснявало периметъра на територията, в която се укрива.

„ Това момче го познават всички в селото, въпреки да не е локален, живее при родителите си във вилната зона, само че честичко идва тук, влизал е в пререкания с младежите от селото ", споделя кметът.

По думите му родителите на дребното момиченце нямали непрекъсната месторабата, хващали се да препечелят някой и различен лев в дърводобива, откликвали на предложения от локални поданици да им оказват помощ, били доста работливи.

В следствието са включени и експерти от Института по логика на психиката – Министерство на вътрешните работи за правене на профил на обвинения. Полицията работи и с други лица от престъпния контингент за да бъде изчистена тяхната съпричастност към тежкото закононарушение.

Според поданици на Сотиря оповестеният за търсене Мартин си харесал Криси до момента в който тя си купувала сладолед от магазина на центъра на селото в четвъртък, по това време младежът пиел бира на близкото барче. Никой от хората там не обърнал внимание, че пришълецът от вилната зона изоставил бутилката с питие и тръгнал след хлапето.

Издирваният е осъждан за блудничество, претърпял е наказване в пандиза, само че не мога да кажа дали това е станало предходната или по-миналата година. Безработен е, няма данни да е подвластен от опиати, асоциална персона е, само че може да носи отговорност за постъпките си “, посочи представителят на сливенската окръжна прокуратура Ваня Белева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР