Още по темата Изпълнителният директор на Булгаргаз“ Николай... Държавната газова

...
Още по темата Изпълнителният директор на Булгаргаз“ Николай... Държавната газова
Коментари Харесай

Булгаргаз предлага символично намаление на цената на природния газ от април

Още по тематиката Изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “ Николай...

Държавната газова компания " Булгаргаз " е предложила минимално понижение на цените на синьото гориво за второто тримесечие на годината, оповестиха от сдружението. Компанията ще внесе в Комисията за енергийно и водно контролиране предложение в което е записано, че цената на природния газ от 1 април да бъде 44,58 лева./MWh. В тази цена не са включени таксите за транспорт, достъп, данък и Данък добавена стойност, напомнят от " Булгаргаз ".

Така, по отношение на сегашната цена на природния газ предлагането е за алегорично понижение с 0,22 лева./MWh или 0,49%. Прогнозното понижение на продажната цена се дължи на предстоящите по-ниски доставни цени на природния газ от импорт през второто тримесечие на 2019 година, допълват от " Булгаргаз ". Прогнозната цена на природния газ също по този начин регистрира въздействието на ценообразуващите фактори към 07.02.2019 година и е неокончателна.

Окончателното предложение на “Булгаргаз “ за одобряване цената на природния газ за второто тримесечие ще бъде импортирано в КЕВР на 8 март.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР