Още по темата: Икономисти и инженери командват 6-те района Кмет

...
Още по темата: Икономисти и инженери командват 6-те района Кмет
Коментари Харесай

Инженер държи волана на културата

Още по тематиката: Икономисти и инженери командват 6-те региона Кмет без висше! Може

Шок измежду локалната културна общност провокира назначението на инженер Александър Държиков за зам.-кмет по просвета и туризъм. Държиков встъпи в служба в средата на мандата, откакто титулярят Амелия Гешева пое зам.-министерския пост.

Културният хайлайф нямаше нищо срещу личността на Държиков, само че с искрено отвращение посрещна новината, че човек без съответен ценз ще управлява ресора. Александър Държиков има магистратура със компетентност инженер по превоза от Русенския университет „ Ангел Кънчев ” и до май 2017 година е работил като началник на автошколи, началник-сектор в ДАИ - Пловдив, зам.-кмет по превоза. От Община Пловдив бяха изтъкнали като претекст на изненадващото назначение диалогичността на инж. Държиков. Това е правилно.

Люти мнения от страна на медицинския личен състав в закъсалата МБАЛ „ Св. Мина ” са отправяни нееднократно по адрес на зам.-кмета Розалин Петков. Лекари и сестри недоволстваха, че подобен значим сектор като опазване на здравето е поверен на човек, приключил счетоводство и финанси във Висшия институт за национално стопанство. Преди да прекрачи прага на пл. „ Стефан Стамболов ”, Розалин Петков е работил във ВМЗ - Сопот и Сибанк в Карлово. Освен опазването на здравето той командва общинската стопанска система, екология и ръководство на отпадъците.

Златин Велев, съученик на градоначалника в Автото, а по-късно и в Техническия университет, бе комплициран за зам.-кмет по превоза в края на 2015 година, откакто постът беше освободен от инж. Александър Държиков.

Любопитно е, че в университета Златин Велев е учил магистратура по специалността „ Електронни системи за надзор и ръководство ”. Но и до момента пловдивчани чакат безуспешно електронната система в градския превоз, която трябваше да проработи преди три години и половина и за която от дълго време са платени 20 млн. лв..

Подходящ ценз за длъжността си има зам.-кметът по обучение, бизнес развиване, европейски политики и интернационално съдействието Стефан Стоянов. Той е приключил немска гимназия в София, по-късно - българска лингвистика в СУ „ Климент Охридски ". В СV-то си е записал и че е един от 100-те иноватори на Централна и Източна Европа за 2016 година съгласно влиятелната ранглиста на Res Publica, Гугъл, Visegrad Fund and the Financial Times.

Строителен инженер е и някогашният зам.-кмет Димитър Кацарски, в чийто сектор беше включено и строителството. Но преди няколко месеца той беше отхвърлен по експлицитното разпореждане на премиера Бойко Борисов след сигнал за забавени преписки на жители и компании. На неговото място е назначен Йордан Кълев, също строителен инженер.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР