Още по темата: Хакерът Кристиян в чат с шефа си:

...
Още по темата: Хакерът Кристиян в чат с шефа си:
Коментари Харесай

Експерти разкриха технологията, по която хакнаха НАП

Още по тематиката: Хакерът Кристиян в чат с шефа си: Тая вечер Национална агенция за приходите отпътува Злите гении на Пловдив: Кристиян удари МОН и Национална агенция за приходите за 2 години Борисов с изключително решение след хакерския скандал Колосална санкция за Национална агенция за приходите поради хакерската офанзива

Експерти по киберсигурност извадиха на ярко технологията, по която беше пробита базата данни на Национална агенция за приходите. Мобилен телефон с операционна система Андроид пък беше хакнат за броени секунди пред очите на над 100 студенти в Шеста публика на ПУ „ Паисий Хилендарски “. Демонстрацията, извършена от сертифицирани хакери, беше част от представянето на новата магистърска стратегия по киберсигурност, която започва в университета. Обучението ще е три семестъра, като таксата за всеки от тях е 900 лв..

Именно практическата част на образованието, така наречен самодейна киберсигурност, ще отличава курса на подготовката на магистрите в Пловдив, обясниха от Факултета по стопански и обществени науки. Там ще се приготвят специалисти, които в бъдеще ще бъдат все по-необхозими както за бизнеса, по този начин и за институциите у нас и по света.

За лектори пък са поканени едни от най-изявените специалисти по киберсигурност в България. Сред тях е ръководителят на Българската асоциация на сертифицираните етични хакери Ростислав Петров. Именно той сподели пред аудиторията какъв брой лесто се хаква джиесем с троянски кон, след което от него може да се изтегля информация, да се вършат фотоси и да се подслушва притежателят му, без той да разбере.

Председателят на Българската асоциация по киберсигурност Мирослав Стефанов показва по какъв начин се прави пробив на рутер.

Друг специалист в хакерския поминък – Милчо Хекимов, образно сподели на студентите цялата технология, по която хакерът Кристиян бойков е съумял да хакне базата данни на Национална агенция за приходите.

На представянето на новата магистърска стратегия по киберсигурност присъстваше и израелският специалист Ледер Йотам, който изясни какъв брой значим за живота ни става този бранш на отбрана на данните.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР