Още по темата Гърция постигна сделка с кредиторите Страната обеща

...
Още по темата Гърция постигна сделка с кредиторите Страната обеща
Коментари Харесай

Ципрас обеща помощ за работниците, младежите и малкия бизнес

Още по тематиката
Гърция реализира договорка с кредиторите

Страната даде обещание орязване на пенсиите и по-малко облекчения за данъкоплатците
2 май 2017
Гърция изненада с първи бюджетен остатък от 21 години

МВФ желае данни от еврозоната какъв брой може Атина да поддържа това движение
23 апр 2017

Гърция ще излезе сполучливо от избавителната стратегия през 2018 година с помощта на постоянния напредък, съобщи министър председателят на страната Алексис Ципрас, и даде обещание помощ за служащите, младежите и дребния бизнес на фона на възстановяващата се стопанска система.

Ципрас уточни, че държавното управление ще направи всичко по силите си, с цел да приключи надзора на кредиторите следващата година. В своята годишна тирада за обрисуване на икономическата политика той се обърна към публика, която е по едно и също време недоволна от ограниченията за икономии и надълбоко скептична, откакто годините на опити за промени не съумяха да се оправят с проблемите на Гърция, написа Reuters. Същевременно митингът на хиляди служащи пред мястото на основната тирада в Солун бе в по-голямата си част кротичък.

Фискални цели

" След цели осем години страната ще е излязла от избавителната стратегия и от задушаващия контрол. Това е нашата цел и сме решени да създадем всичко, което можем ", разяснява Ципрас. Той сподели, че Атина ще продължи да извършва фискалните си цели и да се бори против избягването на налози, с цел да сътвори условия за данъчни съкращения, които ще облекчат бремето на бизнесите и семействата, наранени от дълговата рецесия.

Настоящата избавителна стратегия на Гърция на стойност 86 милиарда евро изтича следващата година, а мандатът на премиера завършва година по-късно. Страната е получила към 260 милиарда евро под формата на избавителна помощ от сътрудниците си в еврозоната и Международния валутен фонд (МВФ) от 2010 година насам в подмяна на ограничения за икономии, които доведоха до съкращаването на десетки хиляди работни места.

Очакванията са гръцката стопанска система да нарасне с към 2% през 2018 година Това е знак, че жертвите дават плодове, съобщи Ципрас. И разгласи начинания за насърчаването на заетостта и за битката с " приключването на мозъци ". Безработицата означи 21.2% през юни, като младежите са изключително тежко наранени.

Финансови тласъци

Премиерът уточни, че страната ще дава финансови тласъци за работодатели, които наемат повече млади служащи, и ще субсидира добавки за обществена сигурност за работодатели, които предложат цялостен работен ден на чиновниците си на краткотраен контракт. Временните контракти се усилиха по време на дълговата рецесия, защото бизнесите желаеха по всевъзможен метод да понижат разноските. Правителството също по този начин ще субсидира служащи, които не са получавали заплати в намиращи се в усложнение браншове и бизнеси, даде обещание Ципрас, допълвайки, че ще се бори против нарушаванията на трудовите закони.

Ципрас пристигна на власт с обещанието да постави завършек на стягането на колана и на избавителните стратегии. След месеци на договаряния с кредиторите обаче той одобри съглашение за нова помощ в подмяна на спомагателни ограничения за икономии.

Сега министър председателят съобщи, че МВФ би трябвало да реши дали ще финансира актуалната гръцка избавителна стратегия до края на годината и би трябвало да помогне на Атина да приключи в точния момент основно преразглеждане на помощта. Освен това той разяснява, че цел на страната е да притегля вложения както от Европа, по този начин и отвън блока.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР