Още по темата Game (not) over Музиката към популярни видеоигри

...
Още по темата Game (not) over Музиката към популярни видеоигри
Коментари Харесай

Германия позволи нацистките символи във видеоигри

Още по тематиката
Game (not) over

Музиката към известни видеоигри ще звучи в зала " България "
9 мар 2018
Електронната Шампионска лига

Турнирите по електронни спортове стават все по-голям бизнес, а растежът на почитатели дава обещание огромни доходи от реклама и спонсорства
1 сеп 2017 Видеоигрите в Германия към този момент ще могат да демонстрират свастики и други нацистки знаци, написа Wall Street Journal. Решението на Германския саморегулатор на софтуерната промишленост (USK) слага видеоигрите на едно ниво с филмите, където използването на нацистки знаци е от дълго време разрешено. Така разработчиците на видеоигри се сбогуват с една от безконечните си алтернативи – дали да заобикалят изработката на исторически игри от времето на Втората международна война, или да вършат две версии – за немския пазар и за останалия свят. " Промяната в отношението е голяма ", разяснява Елизабет Секер, ръководещ шеф в USK.

Игри като Wolfenstein, разработвана от Bethesda, където играчите се бият против нацисти в различна Вселена, ще могат да включват свастики и по-реалистична историческа конюнктура. Досега компанията предпочиташе единствено да загатва за нацистките знаци, без да ги включва в действителност, с цел да може играта да се продава и в Германия.

През 90-те години Bethesda беше санкционирана, откакто употребява знаци в играта си Wolfenstein 3D. Тогава компанията апелира под предлог, че разпоредбите за игрите и филмите са разнообразни. Bethesda загуби и в последна сметка останалите компании взеха решение да преправят игрите си за пазара, който сега е на стойност 3.34 милиарда евро. Впоследствие продълженията на Wolfenstein представяха нацистите като " Режимът " (The Regime), а Хитлер – като Хер Хайлер.

" Сега игрите, които би трябвало да се оправят с значими исторически тематики, ще бъдат признати от обществото ", разяснява Феликс Фолк от Games e.V., лобито на гейминг промишлеността в Германия. " Новите регулации най-сетне ни поставят на едно ходило с другите медии. Това е значимо, въпреки и закъсняло решение. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР