Още по темата F-16 влиза обратно в играта След като

...
Още по темата F-16 влиза обратно в играта След като
Коментари Харесай

Пуканки за Кремъл

Още по тематиката
F-16 влиза назад в играта

След като Съединени американски щати са оферирали нови самолети, наддаването за изтребителите се връща най-малко с година обратно
29 сеп 2017
Европейска защита - единствено там, където НАТО не желае

Засега единствената опасност, на която Европа е подготвена да дава отговор, е Африка
21 сеп 2017 След няколко месеца мънкане, недомлъвки и политически пируети ръководещото болшинство напълно предстоящо се готви да изпрати в девета глуха плана за придобиване на нови многоцелеви бойни самолети за армията. Независимо дали става дума за персоналното възмездие на Бойко Борисов към президента и някогашен пълководец на Военновъздушни сили Румен Радев или боязън на министър-председателя, че може да се сблъска с политическото лоби на декласирания претендент в конкуренцията, резултатите от това безконтролно деяние ще са извънредно дискредитиращи за България в геополитически проект.
Процедурата по желание на изтребители на практика се връща в начална точка и ще се забави с най-малко една, а по-вероятно с повече години. Това слага бойната авиация във фризера и затвърждава имиджа на страната ни като обезсърчителен съдружник в НАТО, който е единствено потребител на сигурност и не може да докара до сполучлив край нито един от модернизационните планове на въоръжените си сили. А вложенията в нови бойни качества са мантрата, която западните съдружници в България повтарят до погнуса към този момент четвърта година след анексирането на Крим от Русия.

По-лошото е, че държанието на ръководещата коалиция не просто ни отрежда мястото на " гратисчии ", само че и на съветски " троянски кон ", както към този момент редовно ни назовават някои западни медии. Точно до това води рестартирането на плана за придобиване на западни изтребители в композиция със напълно сериозните изказвания на военния министър и някогашен сътрудник на Държавна сигурност Красимир Каракачанов, че България не просто ще поддържа още малко минимална оперативна подготвеност на своите остарели руски МиГ-29, а може да договаря за ремонта им в Русия до 2029 година - в безусловно нарушаване на оръжейните наказания против Москва.

При това състояние в Кремъл могат умерено да се настанят комфортно на дивана, да се заредят с пуканки и да изгледат саморазжалването на страната ни до второразреден член на НАТО, който никой не взима насериозно.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР