Още по темата Еврокомисията очаква търговска война със САЩ от

...
Още по темата Еврокомисията очаква търговска война със САЩ от
Коментари Харесай

Китай обмисля да намали вносните мита за автомобили наполовина

Още по тематиката
Еврокомисията чака комерсиална война със Съединени американски щати от 1 май

Фондовете за Източна Европа не са застрашени, Европейска комисия ще предложи нов боен фонд и четворно нарастване на Фронтекс, заяви немският еврокомисар
27 апр 2018
МВФ предизвести, че Съединени американски щати и Китай могат да навредят на световния напредък

Фондът удостовери прогнозите си за световнта стопанска система през идващите две години
18 апр 2018 Топ 10 на вносителите на коли в Китай през 2017 година (в хиляди броя)

BMW 187.4
Mercedes 183.6
Lexus 134.9
Toyota 84.3
Porsche 71
Land Rover 68.9
Lincoln 64.7
VW 58.9
Audi 49.1
Mini 36.1

Източник: China Automobile Dealers AssociationКитай обмисля да ореже вносните мита за леки коли на половина, което ще се отрази удобно на първокласните автопроизводители като BMW и Lexus. Това настояват източници на Bloomberg, поискали анонимност.

Китайският държавен съвет преценя оферти за понижаване на митата от 25% до 10-15%. Официалното оповестяване на решението може да бъде направено идващия месец. То идва на фона на терзанията за задаваща се комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай.

Кой ще завоюва

Този ход може да бъде разчетен като отстъпка пред президента Доналд Тръмп, само че в последна сметка ще облагодетелства повече европейските и азиатските автопроизводители спрямо американските поради опасността на Пекин да вкара спомагателни вносни мита от 25% върху колите от Съединени американски щати. Китай също така упорства, че проектът му да ореже цените за импорт на задгранични коли е премислян от дълго време, и отхвърля опитите на Тръмп да си припише заслуга за него.

Пекин е изправен пред дългогодишните молби на непознати автопроизводители да разреши по-голям достъп до пазарите си. Наскоро страната разгласи проекти, съгласно които ще разреши на задграничните автопроизводители да имат над 50% от локалните джойнт венчъри.

" Голям капацитет "

Китай е внесъл 1.22 млн. транспортни средства за предходната година, или към 4.2% от общите продажби в страната от към 28.9 млн. автомобила. Преди дни президентът Си Дзинпин удостовери уговорката да се понижат вносните мита за транспортни средства. От Tesla разясниха, че това решение е " доста значим ход от страна на Китай ". От Audi показаха, че по-ниските мита ще донесат " огромен капацитет " за марката, която разчита на вноса за 10% от китайските си продажби.

Луксозните коли изключително ще почувстват резултата от орязаните цени, защото по-малка част от тяхното произвеждане е трансферирана на локално равнище. От Lexus към този момент оповестиха, че усилват фокуса си върху Китай, разкривайки нов дизайн на модела си ES на автошоу в Пекин. Колата предлага повече пространство при задните седалки за младите китайци със фамилии и за клиентите, които имат водач.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР