Още по темата ЕС финансира проекти за производството на батерии

...
Още по темата ЕС финансира проекти за производството на батерии
Коментари Харесай

Продажбите на нови автомобили в Европа се сринаха с 23% през септември

Още по тематиката
Европейски Съюз финансира планове за производството на акумулатори за електрически автомобили

Отпускат се средства както на страните за проучвания, по този начин и на компании с съответни планове
15 окт 2018
Чуждестранните автокомпании са разтревожени от забавящия се китайски пазар

Намаляването на растежа на Брутният вътрешен продукт и пренасищане с коли в огромните градове водят до спад в продажбите
14 окт 2018
В България дизелът побеждава

За първи път за последните три години българският автопарк пораства, само че има мощно нарастване и при колите над 20 години
12 окт 2018 Най-голям срив на годишна база през септември (в %)
Румъния 73.4
Австрия 41.1
Швеция 40Продажбите на нови коли в страните от Европейски Съюз през септември се сринаха с 23.5% и са били едвам малко над 1.09 млн. броя. Това демонстрират оповестените през днешния ден данни от Асоциацията на автомобилните производители в Европа (АСЕА). По този метод секторът регистрира първо намаляване на търсенето от март насам и най-сериозното за септември въобще.

Причините

Обяснението за фрапантното понижение на продажбите е същото, както и за нетипичния растеж от над 31% през август - влизането в действие през септември на условието на пазара да се предлага единствено модели, минали тест за разход на гориво по новия цикъл WLTP. През последния месец от лятото всички коли на склад, които не бяха сертифицирани по него, бяха пуснати на по-ниски цени, което накара редица консуматори да избързат с покупката.

Новият правилник, публично наименуван " Процедура за тестване на транспортните средства в международен мащаб ", беше въведен в цяла Европа вследствие на дизеловия скандал и задачата е да подсигурява, че резултатите от тестванията за нездравословни излъчвания са по-близо до действителните.

Новите по-стриктни стандарти за излъчванията сътвориха компликации за производителите на коли, защото фирмите би трябвало да проведат проби за всички модели коли, които продават. По-рано тази година Volkswagen оцени разноските за узаконяване по новата процедура на над 1 милиарда евро.

Намаление, само че не и в България

Намаляване на търсенето на нови коли се вижда на съвсем всички пазари, като сериозен е сривът в Румъния, Австрия и Швеция. България наред с Хърватия е единствената, в която продажбите са по-добри от септември 2017 година, като покачването е 8.5%. През предишния месец в страната са купени 2758 нови леки автомобила.

За деветте месеца на годината търсенето на нови коли в страните от Европейски Съюз се покачва с 2.5%. От главните пазари растеж има в Испания, Франция и Германия, а спад - в Италия и Англия. В България продажбите са се повишили с съвсем 20% - до 22 098 покупко-продажби. Според данните на КАТ за деветте месеца в страната са регистрирани над 169 хиляди използвани леки автомобила, като близо 136 хиляди от тях са на възраст над 10 години. Към 1 октомври записаните в страната моторни транспортни средства са над 3.66 млн.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР