Още по темата ЕК обяви пътна карта за намаляване на

...
Още по темата ЕК обяви пътна карта за намаляване на
Коментари Харесай

10 пъти по-евтин роуминг за Западните Балкани от лятото

Още по тематиката Европейска комисия разгласи пътна карта за понижаване на цените на роуминга сред Европейски Съюз и Западните Балкани

Още това лято мобилният роуминг за страните от Западните Балкани ще поевтинее фрапантно. Това разгласи през днешния ден еврокомисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел.

Цените ще паднат до 10 пъти. Намаление обаче ще бъде единствено за цените за мобилен интернет, не и за диалози.

През 2019 година цената на мобилния интернет в страните от Западните Балкани би трябвало да бъде 70 евро цента за мегабайт, а през 2021 година да доближи 20 евро цента за мегабайт. Това е записано в декларацията, препоръчана от еврокомисаря, която беше призната по време на среща на върха Европейски Съюз - Западните Балкани в София в четвъртък.

„ От 1 август 2018 година ще забележим понижение на цените на пакетите данни като операторите ще разгласят нови предложения на доста по-ниски цени. Операторите също по този начин поемата ангажимент да предложат специфични ограничения против шоково високите сметки за всичките си клиенти от Западните Балкани”, уточни Габриел, представена от bTV.

По думите й идната стъпка е до лятото на 2019 година, цена от 70 евро цента за мегабайт, тъй че процесът за понижаване на цените да продължи. „ Нещо повече чакаме година по-късно тази цена по този начин, както се случи в Европейския съюз да падне 45 евро цента, 2021 година на 20 евро цента за мегабайт”, сподели тя.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР