Още по темата Делян Добрев определи временната комисия за ЧЕЗ

...
Още по темата Делян Добрев определи временната комисия за ЧЕЗ
Коментари Харесай

Парламентът прие доклада на Временната комисия за ЧЕЗ

Още по тематиката Делян Добрев дефинира краткотрайната комисия за ЧЕЗ като „ ялова “

Депутатите одобриха отчета за Временната комисия за ЧЕЗ със 148 гласа „ за “ и 48 „ въздържали се “.

Заедно с отчета бе признато и проекторешение, с което се разпорежда на Министерски съвет да направи изчерпателен разбор по осъществяването на заложените цели от държавното управление в признатата тактика за приватизация на електроразпределителните сдружения.

В период до 31 декември 2018 година държавното управление би трябвало да ревизира постановлението за установяване на стратегическите обекти и действия, които са от национална сигурност в бранш „ Енергетика “, включвайки съществени активи и действия на електроразпределителни предприятия.
Народното събрание реши в същия период службите за сигурност да дават подробен разбор по плануваната продажба на сдруженията на ЧЕЗ Груп, а Българска народна банка - информация за поетите задължения от български банки по договорката.

Временната комисия за ЧЕЗ бе основана с решение на Народното събрание от 14 март 2018 година Създаването на комисията бе в отговор на разразилата се социална реакция, обвързвана с оповестеното на 22 февруари 2018 година решение на Надзорния съвет на ЧЕЗ Груп, с което се дава предварителното единодушие на компанията да продаде активите си на „ Инерком България “ ЕАД. В отчета се показва, че комисията е ориентирала работата си в две съществени посоки – приватизацията на мажоритарния дял в капитала на електроразпределителните сдружения в Западна България и изясняване на всички условия към плануваната продажба на ЧЕЗ. За задачата комисията е провела 5 съвещания, на които са изслушани представители на редица институции.

По-рано ГЕРБ заяви, че ще одобри отчета с „ изключително мнение “. Председателят на енергийната комисия Делян Добрев дефинира работата на Временната комисия за ЧЕЗ, като „ ялова „.

Депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков се опита да отбрани активността на комисията като съзря подставени лица зад договорката за активите на ЧЕЗ в България.
Парламентарната група на Движение за права и свободи от своя страна заяви, че няма да поддържа отчета на Временната комисия за ЧЕЗ. Припомняме, че по време на разискванията депутатът от Движение за права и свободи и член на краткотрайната комисия Рамадан Аталай дефинира отчета за ЧЕЗ, а и активността като безсмислена.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР