Още по темата Comcast конкурира Disney с оферта от 65

...
Още по темата Comcast конкурира Disney с оферта от 65
Коментари Харесай

AT&T приключва придобиването на Time Warner за 85 млрд. долара

Още по тематиката
Comcast конкурира Disney с оферта от 65 милиарда $ за 21st Century Fox

Компанията се надява да няма проблем с регулаторите, откакто съдът позволи договорката сред AT&T и Time Warner
14 юни 2018
Американски арбитър позволи сливането сред AT&T и Time Warner

Сделката за 80 милиарда $ може да бъде завършена до 20 юни
13 юни 2018
Правилата за " интернет индиферентност " в Съединени американски щати отпаднаха

Законът въпреки всичко може да бъде върнат в бъдеще, в случай че се стигне до ново гласоподаване в Конгреса
12 юни 2018
Netflix приготвя 1 милиарда $ вложения в Европа

Компанията залага на потвърдена тактика със лични продукции
24 апр 2018 Вторият максимален мобилен оператор в Съединени американски щати - AT&T, завършва договорката за медийната компания Time Warner. Придобиването ще коства на AT&T 85 милиарда $, което я прави четвъртата най-голяма договорка в телекомуникационната промишленост, сочат данни на Reuters.

Опозицията

Сделката беше оповестена още през 2016 година и незабавно срещна мощен отпор от страна на Доналд Тръмп, който тогава беше в предизборна акция. Причината беше отношението на CNN, които са благосъстоятелност на Time Warner, към акцията му. След встъпването в служба на Тръмп Министерството на правораздаването заведе дело против договорката. Две години по-късно федералният арбитър Ричард Лион даде безкомпромисна зелена светлина на договорката.

Според заведеното против AT&T дело евентуално обединение би ощетило крайния консуматор. Обединяване на инфраструктурата на AT&T и каналите за наличие на Time Warner би заплашило конкуренцията с други снабдители на платена телевизия, смятаха още от администрацията на президента. Крайното решение на арбитър Леон беше, че сливането на двата бизнеса не допуска риск за потребителите на платено телевизионно наличие.

Пазарът е онлайн

Според него сходни покупко-продажби са нужни на фирмите, които желаят да конкурират софтуерни колоси като Alphabet (Google), Netflix и Amazon. Според AT&T тези компании имат прекомерно огромен дял от пазара за платено онлайн наличие.

Решението на съда задейства вълна от възторг измежду други водещи медийни компании в Съединени американски щати, които също се целят към цифровия пазар на Netflix. Една евентуална договорка е сред телекома Comcast и медийната компания 21st Century Fox за 65 милиарда $. Офертата на Comcast се конкурира с Disney, които при започване на годината предложиха 52.4 милиарда $ за избрани активи в 21st Century Fox.

Въпреки безкомпромисното решение на съдията Министерството на правораздаването има 60 дни да апелира решението. Въпреки това специалисти настояват, че не имат вяра решението на съдията да бъде анулирано.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР