Още по темата Бебешкото мляко на Лакталис може да е

...
Още по темата Бебешкото мляко на Лакталис може да е
Коментари Харесай

Скандалът Lactalis се разраства - компанията не е докладвала за зараза със салмонела през 2011 г.

Още по тематиката
Бебешкото мляко на " Лакталис " може да е било нечисто със салмонела от години
от Дневник,2 фев 2018
От 83 страни " Лакталис " изтегля млякото си за бебета, инфектираните със салмонелоза ще бъдат обезщетени
от Дневник,14 яну 2018 Скандалът със инфектирано със салмонела бебешко мляко на френската млекопроизводителна група Lactalis се разраства, откакто публично лице удостовери пред сенатска комисия в Париж, че компанията не е докладвала през 2011 година, че в същата фабрика, от която потегли казусът, е била открита заразната бактерия.

Досега инфектираните със Salmonella Agona бебета са десетки, а една от най-големите в света групи в бранша изтегли 12 милиона опаковки с бебешко мляко.
Според показанията на Патрик Деомон, отговарящ за храните в държавното управление, Salmonella Agona е била откривана през 2009 година, през 2011 година, върху един от продуктите през 2011 година и върху различен серотип през 2013 година и 2014 година, заяви Reuters. Главният изпълнителен шеф на Lactalis Еманюел Бесние съобщи при започване на февруари, че тази бактерия е била откривана в околната среда сред 2005 година и 2017 година, тъй че не е изключено бебетата да са консумирали в този интервал инфектирано мляко. Но компанията не е правила обществено връзки сред случаите и позитивните проби на артикули.

Законът във Франция задължава производителите да рапортуват на управляващите, когато тест покаже съществуване на салмонела в артикул, който към този момент е достигнал пазара. Няма обвързване да се рапортува за проби на стока, която още не е достигнала магазините или за бактерия в околната среда. Но в случай че резултатите от тях бъдат поискани, компанията би трябвало да ги даде.

Според Reuters Деомон е удостоверил, че Lactalis не са предали на управляващите позитивните резултати от тестванията за салмонела. " За злощастие в компанията не са се запитали за обстоятелството, че продължава да се открива Salmonella Agona няколко пъти през годините, откакто е засечена през 2005 година "

През последните 12 години във Франция с тази бактерия са инфектирани над 200 бебета, в това число 38 сред средата на август и декември предходната година, показват от Института " Пастьор ". Най-много са били инфектираните през 2005 година - общо 141 деца, а по-късно над десетилетие сред 2006 година и 2017 година те са общо 25.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР