Още откакто е станал разумен, та до днес, човекът се

...
Още откакто е станал разумен, та до днес, човекът се
Коментари Харесай

Как да си гледаме на кафе

Още откогато е станал рационален, та до през днешния ден, индивидът се изкушава да търси способи, с които да надникне в бъдещето и да види какво му готви ориста. Като се стартира от античните оракули и пояснение на сънищата, картите за гадаене и се стигне до гледането на кафе, пътищата към завръщане в бъдещето са постоянно настоящи. Едно от най-практикуваните през днешния ден е гледането на кафе.

История на гледането на кафе

Гледането на кафе е толкоз гадателска процедура, колкото и изкуство. Опитните гледачи на кафе извършват цялостен обред, за който не се знае с акуратност по кое време е почнал.

Според откривателите тази процедура съществува от древността. Практикувана е още Персия и при индианските нации. Някои експерти настояват, че началото е сложено в Китай с гадаенето по чаени листа. Арабите приспособяват тази процедура към гадаене по знаците от утайката на кафето. Точно арабите откриват кафето към 600 години преди Христа, а в Европа практиката да се пие кафе и да се поясняват знаците му навлиза през 17-ти и 18- ти век. До тогава се тълкувало с пръски от восък, леене на олово и други.

Ритуали по гледане на кафе

Гадаенето по утайката на кафето съставлява доста непоколебим обред, с редица условия и стъпки, които се следват една след друга, без да се нарушава ритъма и без да се подценяват всички елементи, с цел да бъде оптимално добре осъществена цялата процедура. Ето стъпките, които би трябвало да се следват, с цел да може всеки да направи самичък своето свещенодействие с кафето.

- Подготовка

Кафето, което ще се употребява, би трябвало да бъде гъсто и мощно и да е сварено на кафениче. Зърната да са добре смлени, с цел да се получи плътна наслойка. Препоръчва се да се сложат 2 чаени лъжици кафе и да се свари на муден огън. Не се прибавя сметана, захар и други добавки. Най-добрата чаша е бялата порцеланова, на която се получават ясни фигури.

- Изпиване на кафето

Преди да се премине към чашата с кафе, е добре съзнанието да се почисти от паниките и да се пие постепенно и умерено. Накрая е добре да се остави лъжичка кафе на дъното за приемане на хубава наслойка. Чашата се разклаща под формата на кръг, чинийката се поставя от горната страна и се обръща. След към 5 минути са се получили изображения и знаци, по които може да се гадае.

- Къде се гледа за гадаене

Гадае се както по фигурите в чашата, по този начин и по чинийката. В чинийката са знаците от предишното, а в чашата по настояще и бъдеще. Колкото по-далече са фигурите в чашката от ръба и колкото по-близо са до дъното, толкоз по-далечни събития предсказват.

При гледане на кафе информацията се черпи от личното биополе, което се назовава и аура. Гледането е реализиране на връзка с подсъзнанието ни и то демонстрира мястото ни в света - пътищата, взаимните връзки и въздействията.

В една и съща наслойка разнообразни хора виждат разнообразни неща. Това е тъй като подсъзнанието ни подава самостоятелна информация. Важно е обаче да се следват избраните модели, с цел да е оптимално обективно приемането на информацията.

При разглеждане чашата се дели на 3 сегмента. Дъното е далечното бъдеще с допустимо развиване на живота. По стените е бъдещето в междинен порядък, което предстои на повече промени, до ръба е това, което следва в най-близко време.

Символите в чашата за кафе и какво значат

 Как се гледа на кафе

Символите се преглеждат настрана в чинийката и чашката.

Символи в чинийката

- Много наслойка в чинийката демонстрира тежки проблеми и мъчно минало;

- Светли изображения приказват за наслада и лека прекарвано всекидневие.

Символи в чашката кафе

- Цифри

Най-напред се търсят цифрите. Нулата демонстрира начало на нещо, единицата е интензивност, двойката е партньорство, тройката значи външна интервенция, четворка, седмица и девятка - свръх естествена интервенция, петицата е пари и бизнес, шестицата се отнася до интимния живот. Числото тридесет и три поставя завършек на виталния цикъл, а 100 и 100 и едно демонстрират дългоденствие и разцвет.

Линии и геометрични фигури

- Вълнообразните линии значат дълъг път;

- Дългата права линия - дълъг живот;

- Крива линия - заплаха от някакъв враг;

- Наклонена линия - заплаха от болест;

- Прекъсната линия - любовни проблеми;

- Кръг - триумфи в доста области;

- Овал - ранен брак;

- Триъгълник - непредвиден триумф.

Хора, човешки очертания и други фигури

- Силует на човек - скорошна среща;

- Човешка глава - среща с авторитетен човек, от който ще пристигна помощ;

- Човешка сянка - очакване на приятна афера;

- Контури на няколко индивида - помощ отвън;

- Очи - огромни промени в живота;

- Бебе - радостно уведомление за идването на нов човек;

- Ангел - дава убеденост в личните сили и благоприятни условия. Ако ангелът е покрай ръба, скоро ще се видят резултатите от тези дейности. Ако е на дъното, би трябвало да се свърже с грижа и внимание.

Растения и животни

- Бик - в случай че е на дъното символизира недоброжелатели. В средата идва да покаже, че би трябвало да се вложат повече старания в начинанията, а на ръба приказва за намерено съревнование от някого;

- Бухал и сова - те са сигнал за рискове, заболявания и смърт;

- Гущер - това изображение подсказва незабавна потребност от почивка;

 Гледане на кафе

- Гъба - както единична, по този начин и на група демонстрира трудности и спънки по пътя;

- Гълъб - символизира непорочност, непоквареност, а летящ гълъб -безоблачно бъдеще. На самотниците предсказва сватба;

- Делфин - помощ в сложна обстановка, която е пристигнала ненадейно. Ако е на стената на чашата, тази помощ ще пристигна от родител, а в случай че е на дъното става въпрос за кармична ситуация;

- Жаба - значи шанс, наслада, богатство;

- Символ на Змия - в случай че е на дъното, това е знак на умен човек, който ще показа своите постижения, в случай че е покрай ръба, значи, че се изисква рационализиране на личните постижения, тъй като другояче следва разочарование;

- Котка - символизира нисшите пороци и значи, че заради съществуване на такива материалното състояние ще търпи провал;

- Лисица - знак е на измяна, шикалкавене, неистина и среща с такива хора. Ако е на дъното на чашата, значи мошеникът е този, на който се гледа;

- Мечка - неподходящ знак. На дъното значи тежък темперамент, неточности и без податливост да се признаят. В други елементи на чашата значи компликации и мъка;

- Охлюв - демонстрира, че с цел да се стигне мечтаната цел, са нужни резистентност и търпение;

- Птица - на дъното на чашата подсказва за пътешестване без резултат, а по стените предизвестява за спънки от други хора;

- Пеперуда - символизира нова обич, нова връзка, в случай че е размазана значи, че тя ще бъде сложна и проблемна;

- Петел - това е богатства новина за увеличение на доходите;

- Риба - проблеми, само че и опция за удобното им разрешение;

- Цвете - цветята демонстрират позитивни промени в живота, наслада, дарове и приятни изненади.

Предмети

- Звезда - символизира независимост, избавление от нещо;

- Пръстен - годеж или сватба;

- Подкова - шанс, богатство;

- Прозорец - заплаха от кражба;

- Ключ - в случай че е в центъра приказва за вярно придвижване, а на самото дъно споделя, че всичко замислено ще се изпълни;

- Букви - припомнят да се свърже името на избран човек с най-близко намиращата се фигура, тъй като тълкуванието се отнася до този човек.

Достоверно ли е гледането на кафе

Подобно на всички способи на гадаене, гледането на кафе демонстрира какъв брой е мъчно да се разпознае и дефинира всеки облик и фигура, а от това зависи и тълкуването им. Всеки самичък взема решение дали го приема за правдиво, само че сигурно е релаксиращо и прелестно за мозъка.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР