Още от времето на Александър Втори Москва е убедена, че

...
Още от времето на Александър Втори Москва е убедена, че
Коментари Харесай

България гони 70 руски дипломати: Какво Путин и Митрофанова така и не разбраха


Още от времето на Александър Втори Москва е уверена, че " българските туземци " би трябвало да се ръководят с агитация, боен шантаж, шпионаж и подривна активност. Но Путин и Митрофанова по този начин и не схванаха едно.

" Евроатлантическите подлоги " изгониха 70 съветски дипломати от България. Ако си спомняте, таман това пошло фразеология беше употребявано на уеб страницата на – очевидно с концепцията, че то „ изобретателно “ характеризира вражеска (според публична Москва) България. В същото време съветската посланичка госпожа Митрофанова (която произлиза от антисемитската и полуфашистка партия на починалия Жириновски) без съмнение говореше от името на българския народ против същите тези „ подлоги “.
Редакцията предлага
И отново в това време български „ патриоти “ в потури и беневреци демонстрираха по софийските улици с необразовани лозунги за „ мощна поддръжка на братскияТ съветски народ “. И отново в това време съветски дипломати бодро шпионираха против вражеска България. Да не приказваме за безпримерно арогантния апел към българите на госпожа Митрофанова и подопечния ѝ личен състав да подаряват в поддръжка на войната против Украйна. Призив, който очевидно е умислен като насмешка към хората в страната.

Какво не видяха Путин и неговите сподвижници

Какво се схваща от целия този миш-маш? Няма потребност да си необикновен талант, с цел да сглобиш картината. Както си е от времената на император Александър Втори и военачалник Ернрот, Москва без нито капка подозрение е уверена, че " българските туземци " би трябвало да бъдат направлявани и ръководени с всички налични средства:, боен и стопански шантаж, шпионаж, подривна активност.

и нейният патрон господин Лавров в действителност от сърце имат вяра, че по този начин е вярно за България, а те самите почтено извършват патриотичния си дълг. Единствената неточност, която позволява днешното ръководство в Москва във връзка с България: залисани във великите си международни каузи, Путин и сподвижници просто не видяха, че за трийсетина години България стана демократична страна (макар и с доста дефекти), че българите свободно избират кой да ги ръководи и с кого да се съюзяват.

Впрочем, и във връзка с Украйна. Неговите визити в Туркменистан и Таджикистан тези дни (първо излизане в чужбина след началото на нападателната война против Украйна) индиректно онагледяват този метод на мислене, тази мирогледна неточност: Кремъл и до ден-днешен не може да разбере, за какво в Туркменистан и Таджикистан „ нещата “ могат с едно тракване с пръсти да се случват съгласно московския усет, само че в София или Киев това към този момент не е по този начин. Да не приказваме за Вилнюс, Талин или Рига.

В резюме: изгонването на 70 съветски дипломати е вярно както поради търсената взаимност сред дипломатическите лични състави в двете страни, по този начин и поради „ неспецифичните “ действия на съветските дипломати в България. А и поради незаконната експанзия на Русия против Украйна.

Игра ва банк

Но решението на премиера в оставка Кирил Петков има, несъмнено, и значимо вътрешнополитическо измерение. След като си заложи главата, с цел да се реши казусът с българското несъгласие върху старта на европреговорите с Македония – и по този метод умишлено или не провокира господин Трифонов да напусне обединението, в този момент Петков (явно към този момент напълно съзнателно) скъсва тънката копринена нишка, на която се държеше връзката с Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова. С други думи Политическа партия и Петков играят ва банк с концепцията: отиваме на нови избори, с цел да получим устойчиво болшинство!

Александър Андреев

Една концепция, която е изцяло разбираема, само че много рискована. Защото публичното мнение в България в болшинството си като че ли не гори от предпочитание за нови избори, а вярата за устойчиво болшинство на Политическа партия и Демократична България в един идващ парламент е прекомерно оптимистична.

В България очевидно още веднъж следва едно горещо политическо лято, в което ще се разбере дали евроатлантиците са „ подлоги “ - или пък таман те са същинските български патриоти. Едно горещо политическо лято, което госпожа Митрофанова ще прекара в възходяща самотност измежду каменните зидове на посолството си.

Този коментар показва персоналното мнение на създателя и може да не съответствува с позициите на Българската редакция и на Дъждовни води като цяло.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР