Още от самото си създаване целта на футбола е била,

...
Още от самото си създаване целта на футбола е била,
Коментари Харесай

Как топка преплува 600 километра

Още от самото си основаване задачата на футбола е била, с изключение на да зарежда хората с страсти и пристрастеност, да ги сплотява. Е, когато почитателите поддържат два разнообразни тима не всеки път това се получава.

Тази обединителна мощ може да прекосява морета и океани. Понякога и напълно безусловно. От Daily Record разбираме, че по време на аматьорски футболен мач в Шотландия една от топките е била мощно изритана отвън рамките на стадиона и попаднала в морето.

Около две седмици по-късно същата тази топка се озовава на над 600 километра по крайбрежията на Нидерландия - и по-точно на остров Влиланд, където жена на име Естер Верхийс я открива по време на разходката си.

Разбира, че топката е владеене на Дънди Атлетик, тъй като името на тима е било изписано върху нея. Тя бързо ги намира във Фейсбук, където ги уведомява, че у нея има нещо тяхно. Според Естер топката е в много положително положение, въпреки и да е " преплувала " толкоз огромно разстояние.

Жената даже декларира, че към този момент е огромен почитател на Дънди Атлетик, а от клуба пък са радостни, че са спечелили някой различен интернационален почитател. Топката странник сега се пази от сина на Естер, който също играе в аматьорските равнища на нидерландския футбол.

Самата тя шеговито споделя, че в случай че в миналото посетят Шотландия, може и да вземат топката с тях. Пред Daily Record треньорът на Дънди споделя, че постоянно се случва топки да попадат във водата, само че най-често биват намирани изхвърлени единствено на няколко километра от стадиона. Е, този път тези километри са доста повече.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР