Още от събота ще има 30 градуса. Юли месец е

...
Още от събота ще има 30 градуса. Юли месец е
Коментари Харесай

Нова порция жега - след седмица

Още от събота ще има 30 градуса. Юли месец е нещо, което не се е случвало от 20 години най-малко – с периодично повтаряне на горещи и студени талази. Сега, в този откъслек в края на месеца, е налице четвърто такова периодично повтаряне на талази. Това съобщи климатологът доцент Георги Рачев пред Нова телевизия.
По думите му „ август месец ще е по-спокоен” във връзка с внезапните промени на времето. Днес и на следващия ден обаче се чакат превалявания по морето. След това ни чака доста топло време – от средата на идната седмица междинната температура ще е 35 градуса! Очаква ни горещо време, изсъхнало време, време за беритба, нагледно разказа прогнозата в кратковременен проект Георги Рачев.
Иначе Рачев уточни, че в Европа най-силно от жегите страдат Испания и Португалия, до момента в който в Германия до момента по-често имаше превалявания и много съществени наводнения. Напомняме, че през тази седмица във Франция, на остров Корсика, избухнаха доста огромни пожари, които постановиха евакуация на хиляди хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР