Още от първия ден МРРБ започва активна работа. Това стана

...
Още от първия ден МРРБ започва активна работа. Това стана
Коментари Харесай

АПИ опитала да остави страната без зимно почистване, притеснен министър Шишков

Още от първия ден Министерство на регионалното развитие стартира дейна работа. Това стана ясно от брифинг на районния министър Иван Шишков , който показа екипа си и целите на повереното му ведомство.

Първият приоритет е довеждане докрай на интерконекторната връзка с Гърция . Сред другите цели са поддръжката на пътната мрежа, както и ВиК секторът.
 Интерконекторът с Гърция е обвързван с българската газопреносна мрежа
Интерконекторът с Гърция е обвързван с българската газопреносна мрежа

Остава единствено да бъде тествана връзката с мрежата на " Булгартрансгаз " и секторът да бъде засипан

За газовата връзка с Гърция Шишков уточни, че заварил преписка сред другите ведомства и установил, че има много незавършени действия. Изготвена е стратегия за довеждане докрай на обекта, стана ясно от думите на служебния министър на районното развиване. Ежедневни контакти се осъществявали със строителите на плана. Шишков сподели и фотоси от обекта и акцентира, че към момента газовата връзка към момента наподобява на строителен обект . Той е уверен, че забавянето ще се навакса . Министърът е въодушевен да се приключи интерконектора с Гърция.

Друга грижа на министъра е поддържането на републиканската пътна мрежа. Заварих това, че няма никаква концепция за зимно разчистване, регистрира Иван Шишков. Не са стартирали и публичните поръчки за зимното разчистване. Той е разпоредил в къси периоди да се обезпечи зимно разчистване. Усещането му е, че Агенция " Пътна инфраструктура (АПИ) е направила всичко допустимо да се остави страната без зимно разчистване, с цел да се удължат договорите на актуалните компании, които се грижат за снега през зимата. Искаме да спасим зимното разчистване, увери министърът.
 Шишков смени шефа на АПИ
Шишков смени шефа на АПИ

Мястото на Тодор Василев заема Иво Иванов

За пътната поддръжка Шишков сподели, че строителните компании са станали жертва на политиката. АПИ довела до цялостен безпорядък пътното поддържане, по думите му. Магистрала Хемус не се строи в последните 6-7 месеца, изясни още строителният министър.

Министерство на регионалното развитие продължава инспекциите по всички строителни обекти. Не се работи и по проблематичното свлачище на Автомагистрала Струма. Амбицията на министър Шишков е да се ускори пътното строителство на тунелите Витиня и Ечемишка. Освен това той е установил липса на тактика за развиване на скоростните пътища и автомагистрали.

И ВиК секторът има проблеми и се нуждае от промени. Министърът желае по-поносима цена на водата.
 Зима измежду лято заварил министър Шишков на
Зима измежду лято заварил министър Шишков на " Хемус "

И той се захваща с " Автомагистрали "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР