Още от началото на ваксинационната кампания приоритет на ЕС беше

...
Още от началото на ваксинационната кампания приоритет на ЕС беше
Коментари Харесай

Богдан Кирилов: Подготвя се ваксинирането на деца с Пфайзер

" Още от началото на имунизационната акция приоритет на Европейски Съюз беше да върви с еднообразно движение имунизацията във всички страни. Последните месеци се търсят аргументите за по-ниското имунизационно покритие ", коментира Богдан Кирилов шеф на Изпълнителната организация по лекаарствата.

" Не се знае какви ще са глобите на Европа, само че от там считат, че при ниска имунизационна картина може да се появи нов вид на вируса - над 3 млн и 200 хил са поставените дози. 

В България има специфична процедура за бракуване и заличаване на лекарстват ас изминал период, съъщото важи и за имунизациите. 

210 000 дози ще са бракувани през идващите месеци. Останалите ще се ползват в сходство със периода на валидност. За една от имунизациите беше осъществено удължение периода на валидност. Това са общоприети процедури. Очакваме удължение периода на валидност на имунизацията на " Модерна ", преди месеци имаше удължение на периода на " Янсен ". В идващите месеци ще има още такива промени. 

В момента 75 000 бустер дози се слагат в България в предпочитани групи. 

ЕАЛ е на заключителен стадий на оценка за имунизациите на Пфайзер, в случай че тя бъде позитивна, ще може да се ползва тази ваксина за деца. По отношение на децата в България ще се желае мнение на експертните препоръки. Ако този се случи в този момент, производителят ще би трябвало да достави нови по-ниски дози, приспособени за тази възраст.

Относно медикаментите за Ковид, упованията са за края на годината при позитивно мнение да има приложимост. Наблюдава се понижение на тежките случаи и гибелта, това е от изгода. ЕАЛ прави оценка на близо 10 лекарствени продукта, част от тях са нови. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР