Още от миналата година се налага данък Солидарност. Нямаше проблем,

...
Още от миналата година се налага данък Солидарност. Нямаше проблем,
Коментари Харесай

Екшън в ефир! Експерти спорят за цените на продуктите и доходите на хората

" Още от предходната година се постанова налог " Солидарност ". Нямаше проблем, когато се изземаха облагите на държавните енергийни сдружения, които в действителност избавиха България. Милиарди се източиха, с цел да отидат в огромните търговски вериги, които в този момент усилват цените на стоките от първа нужда ", разяснява Ваня Григорова от КТ " Подкрепа ". Тя посочи: " Пренасочват се пари от държавния към частния бранш. Тези вериги мародерски усилват цените на храните от първа нужда. "

 

Григорова разяснява думите на Хърсев: " Комунизъм може за частника, само че не може за жителя. Когато те прибират парите това не е комунизъм, само че когато би трябвало да ги дадат - реват до Бога! " Григорова укори Хърсев: " Вие не защитавате пазарната стопанска система, а персоналната облагите на едни избрани хора. "

 

" Тезата тук е, че комунизъм може за държавните компании, само че не и за частника. Престъпление е това, че бяха конфискувани средствата от държавните енергийни сдружения ", сподели още тя.

 

" Надявам се в никакъв случай да няма налог " Солидарност " в България. Това е безспорна измислица и няма никакво икономическо деяние. Облагането на облага със задна дата е противоконституционно ", сподели финансовият специалист Емил Хърсев във връзка предлагането да има еднократна солидарна вноска върху свръхпечалбите на фирмите.

 

" Виждаме, че се прави опит за някакъв разговор с комерсиалните вериги. Добра е концепцията да има цялостна информация за всички нас по какъв метод се образуват цените. Финансовата историята е посочила, че с тавани върху крайни цени или надценки резултатите не са постоянни. Това може да докара до по-голямо повишение на цените. " Това съобщи икономистът Владимир Сиркаров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР