Oще от древен Египет канелата се славела с лечебните си

...
Oще от древен Египет канелата се славела с лечебните си
Коментари Харесай

Ето какво се случва с тялото, ако всеки ден ядете мед с канела

Oще от античен Египет канелата се славела с лечебните си свойства.

Как реагира организмът ни на ежедневния банкет на сходни натурални артикули като меда и канелата.

От антични времена те се употребяват в китайската медицина. Медът и канелата основават субстанции, способни да окажат помощ на организма в доста обстановки. И поотделно тези два естествени продукта постоянно са се считали за доста потребни, само че в композиция са просто чудесни:

Ползите от приема на мед и канела:

Отразяват се доста добре на здравото сърце. Добавете в буркан мед няколко супени лъжици канела и деликатно ги разбъркайте до приемане на еднородна примес.

Всяка заран яжте за закуска парче самун или бисквита, намазани с мед с канела. Скоро ще забележите следствията.

Помагат при артрит

Добавете в чаша топла вода 2 супени лъжици мед и половин супена лъжица канела на прахуляк. Пийте всяка заран на гладно и вечер преди сън.

Изследвания посочили, че при постоянен банкет на тази напитка много пациенти с продължителен артрит почувствали понижението на болката след седмица. След месец всички участници сполучливо се избавили от болката и почнали да вървят без проблем.

Помагат при битка с инфекции на бъбреците и пикочния мехур

В чаша топла вода би трябвало да добавите една супена лъжица мед, две чаени лъжици канела и да ги смесите. Пийте два пъти на ден, заран на гладно и след обяд.

Тази примес има мощно антибактериално деяние, тъй като медът е естествен антибиотик, който за малко време убива бактериите.

Отлично средство против настинка

За лекуване на настинка, кашлица и синузит прибавете в чаша топла вода супена лъжица мед и щипка канела и пийте няколко пъти дневно до възстановяване на положението.

Укрепва имунната система

Редовната консумация на тази примес усъвършенства здравето на сърцето, укрепва белите кръвни кафези, защищава организма от бактерии и вируси  по този начин пази от заболявания.

Помага за намаляване

Разтворете в чаша вода супена лъжица мед и половин лъжица канела и пийте всеки ден половин час преди закуска и половин час преди сън. Загубата на килограми е обезпечена.

Намалява холестерола

Разтворете в половин литър вода 2 супени лъжици мед и 1 супена лъжица канела. Можете да пиете напитката тир пъти дневно. За малко време холестеролът ще намалее с 10%, като по този метод понижава риска от сърдечно-съдови болести.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР