Още от детството научаваме, че водата може да бъде течна,

...
Още от детството научаваме, че водата може да бъде течна,
Коментари Харесай

Пробив в науката: Водата има четири агрегатни състояния

Още от детството научаваме, че водата може да бъде течна, твърда и газообразна. Международен проучвателен екип откри, че съществува и четвърто агрегатно положение, което дефинира обилни разлики в свойствата на обещано вещество, оповестяват международните издания.

Откритието изяснява редица аномалии, свързани с водата, които са били видяни по-рано, само че никой не е могъл да ги изясни. По този метод течното положение може да одобри две разнообразни форми.

Добре познатото ни положение е типично при температура от + 25 ° C. Водата обаче може да остане течна даже при рискови температури като -63 ° C и по-ниски. Нейните свойства се трансформират фрапантно: течността става плътна, което се въздейства от високото налягане.

Плътността се разграничава с към 20%, което е задоволително другите положения на течната вода да не се смесват. Това е сходно на вода и масло в един съд.

Водата е значимо вещество за живота, заради което се изисква цялостно схващане за нея в разнообразни области на науката (биохимия, криобиология, материалознание и др.). Информацията е значима и за промишленостите, където водата работи като разтворител, артикул, реагент или смес.

Новото изобретение сигурно ще окаже въздействие върху науката и инженерството, декларирал е Николас Джовамбатиста от CUNY Center. Остава учените да изяснят по какъв начин няколко течности могат да повлияят на водните разтвори и биомолекулите във водна среда.

Новите заключения са революционни, те трансформират визията на учените за протичането на редица процеси на планетата. Сега повече аномалии са обяснени разумно. Интересното е, че теорията за съществуването на две течни положения на водата е показана още преди три десетилетия. Тази опция е била показана посредством компютърна симулация.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР