Още от дебюта на Model S, Tesla използваше хардуер на

...
Още от дебюта на Model S, Tesla използваше хардуер на
Коментари Харесай

Tesla сменя NVIDIA с Intel в мултимедийната си система



Още от дебюта на Model S, Tesla използваше хардуер на NVIDIA за осведомителната и мултимедийна система в автомобила, само че наподобява компанията на Мъск е решила да направи сериозна смяна. След като избра AMD като платформа за разработка на AI в колите си, в този момент, съгласно източници на Bloomberg, автомобилният производител ще смени NVIDIA с Intel в хардуера на инфотейнмънт системата си. Model 3 и новите версии на Model S първи ще получат новия хардуер. Все още не е ясно какво тъкмо е провокирало това решение на Tesla - няма формален коментар от нито една от двете компании.

Партньорството на NVIDIA с Tesla има по-скоро влиятелен, в сравнение с бизнес темперамент - като производител на първокласни електрически автомобили Tesla не може да се мери с мащабите на останалите автомобилни колоси, най-малко към този момент. Това може скоро да се промени - представянето на Model 3 и предварителните поръчки в размер на стотици хиляди коли вършат Tesla още по-апетитна за сътрудниците. Intel се надяват да осъществят съществени облаги от това партньорство, а дружно със договорката с Waymo, актуалното партньорство може да направи компанията сериозен състезател на пазара за автомобилна електроника.

Едва ли това развитите на нещата ще нанесе сериозен удар на NVIDIA - компанията към този момент има съществени контракти с марки като Audi, Toyota и Volvo, тъй че ролята и при самостоятелните транспортни средства е обезпечена. Не е ясно също по какъв начин ще се отрази на крайния консуматор промяната на хардуера в мултимедийната система на Tesla, най-малко до момента в който не се появят първите коли с Intel на борда.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР